Clafoutis met appeltjes en speculaas
Clafoutis met appeltjes en speculaas

Clafoutis met appeltjes en speculaas

45 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 11.5 g
Koolhydraat 53.6 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in stukjes.

  3. Doe de appelstukjes, de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een heel zacht vuur afgedekt stoven gedurende 7 à 10 min. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe.

  4. Bereiding:
  5. Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de bloem, de melk, de kaneel en het bakpoeder.

  6. Strijk een ovenschaal (doorsnede ± 22 cm, 4 à 5 cm hoog) in met boter en giet er de helft van het eimengsel in.

  7. Bedek met de speculaascompote en strooi er de amandelschilfers over.

  8. Giet er de rest van het mengsel over.

  9. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Dien lauw of koud op. U kan er ook een bolletje vanilleroomijs bij geven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en snij in stukjes.

  3. Doe de appelstukjes, de verkruimelde speculaas en het sinaasappelsap in een kookpan. Laat op een heel zacht vuur afgedekt stoven gedurende 7 à 10 min. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe.

  4. Bereiding:
  5. Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, de bloem, de melk, de kaneel en het bakpoeder.

  6. Strijk een ovenschaal (doorsnede ± 22 cm, 4 à 5 cm hoog) in met boter en giet er de helft van het eimengsel in.

  7. Bedek met de speculaascompote en strooi er de amandelschilfers over.

  8. Giet er de rest van het mengsel over.

  9. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Dien lauw of koud op. U kan er ook een bolletje vanilleroomijs bij geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 353 kcal
Vet 11.5 g
Koolhydraat 53.6 g
Eiwit 8.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château les Chênes A.C. Monbazillac

Bekijk het recept digitaal