Coupe stracciatella met banaan en blauwe bessen
Coupe stracciatella met banaan en blauwe bessen

Coupe stracciatella met banaan en blauwe bessen

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 52.5 g
Suiker 42.2 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken.

  4. Snij intussen de bananen in schijfjes.

  5. Klop de room half stijf.

  6. Doop de randen van elke waaier enkele millimeters in de gesmolten chocolade en daarna in de suikerdecoratie.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de schijfjes banaan over 4 ijscoupes en meng er de blauwe bessen onder.

  9. Leg er telkens 2 bollen roomijs op en lepel er telkens 1 eetl. room op.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de chocoladewaaier.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken.

  4. Snij intussen de bananen in schijfjes.

  5. Klop de room half stijf.

  6. Doop de randen van elke waaier enkele millimeters in de gesmolten chocolade en daarna in de suikerdecoratie.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de schijfjes banaan over 4 ijscoupes en meng er de blauwe bessen onder.

  9. Leg er telkens 2 bollen roomijs op en lepel er telkens 1 eetl. room op.

  10. Afwerking:
  11. Werk af met de chocoladewaaier.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 15.9 g
Koolhydraat 52.5 g
Suiker 42.2 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal