Courgettemousse met ham
Courgettemousse met ham

Courgettemousse met ham

30 min.
Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de courgette in kleine stukjes en kook in 2 dl kippenbouillon gedurende 20 min. Week ondertussen de gelatineblaadjes even in koud water. Mix de gare courgette fijn met de helft van de kippenbouillon. Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en meng goed. Voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout.

  4. Leg op de bodem van elk glaasje 1/3 sneetje gedroogde ham (in reepjes gesneden) en verdeel er de courgettemousse over. Laat enkele uren opstijven in de koelkast en versier met reepjes komkommer en restjes ham.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de courgette in kleine stukjes en kook in 2 dl kippenbouillon gedurende 20 min. Week ondertussen de gelatineblaadjes even in koud water. Mix de gare courgette fijn met de helft van de kippenbouillon. Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en meng goed. Voeg er de room aan toe en kruid met peper en zout.

  4. Leg op de bodem van elk glaasje 1/3 sneetje gedroogde ham (in reepjes gesneden) en verdeel er de courgettemousse over. Laat enkele uren opstijven in de koelkast en versier met reepjes komkommer en restjes ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 3.8 g

Bekijk het recept digitaal