Crêpe Suzette
Crêpe Suzette

Crêpe Suzette

40 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 21.8 g
Eiwit 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de bloem, de vanillesuiker, het ei en de melk in een mengkom.

  3. Mix met de staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.

  4. Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en giet er een klein beetje beslag in. Zo krijgt u heel dunne pannenkoeken of flensjes.

  5. Voeg af en toe wat boter toe om de pan lichtjes vet te houden. Bak de flensjes en stapel ze mooi op elkaar op een bord.

  6. Bereiding:
  7. Rasp de schil van de sinaasappelen.

  8. Pers de sinaasappelen en de citroen en vang het sap op in aparte kommetjes.

  9. Smelt 30 g boter in een brede pan, voeg 1/2 van de suiker toe en laat even karamelliseren (de kleur van karamel krijgen).

  10. Voeg 1/2 van het sinaasappelsap, 1/2 van het citroensap en 1/2 van de geraspte sinaasappelschillen (zeste) toe. Roer goed en laat 1 min. inkoken. Roer er 3 eetl. Grand Marnier onder.

  11. Leg een flensje in de pan. Vouw het in 2 en daarna nog eens. Herhaal dit voor 3 flensjes en lepel er de saus goed over. Laat even verwarmen.

  12. Voeg nog wat Grand Marnier toe en flambeer. Haal de pan eerst van onder de dampkap, hou ze schuin en steek de alcohol aan met een lucifer.

  13. Laat zo goed als volledig verdampen.

  14. Bereid de 4 resterende flensjes op dezelfde manier (vanaf stap 3).

Tip

Zeste van citrusvruchten (geraspte schil van sinaasappel, citroen of limoen) wordt vaak in desserten verwerkt om ze een frisse citrustoets te geven. U gebruikt hiervoor het best onbehandelde citrusvruchten. Als u die niet vindt, was het fruit dan eerst met heet water, dep droog en laat goed opdrogen voor u begint te raspen. Zorg er ook voor dat u alleen het gekleurde gedeelte raspt en niet het witte gedeelte, want dat smaakt bitter.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de bloem, de vanillesuiker, het ei en de melk in een mengkom.

  3. Mix met de staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.

  4. Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en giet er een klein beetje beslag in. Zo krijgt u heel dunne pannenkoeken of flensjes.

  5. Voeg af en toe wat boter toe om de pan lichtjes vet te houden. Bak de flensjes en stapel ze mooi op elkaar op een bord.

  6. Bereiding:
  7. Rasp de schil van de sinaasappelen.

  8. Pers de sinaasappelen en de citroen en vang het sap op in aparte kommetjes.

  9. Smelt 30 g boter in een brede pan, voeg 1/2 van de suiker toe en laat even karamelliseren (de kleur van karamel krijgen).

  10. Voeg 1/2 van het sinaasappelsap, 1/2 van het citroensap en 1/2 van de geraspte sinaasappelschillen (zeste) toe. Roer goed en laat 1 min. inkoken. Roer er 3 eetl. Grand Marnier onder.

  11. Leg een flensje in de pan. Vouw het in 2 en daarna nog eens. Herhaal dit voor 3 flensjes en lepel er de saus goed over. Laat even verwarmen.

  12. Voeg nog wat Grand Marnier toe en flambeer. Haal de pan eerst van onder de dampkap, hou ze schuin en steek de alcohol aan met een lucifer.

  13. Laat zo goed als volledig verdampen.

  14. Bereid de 4 resterende flensjes op dezelfde manier (vanaf stap 3).

Tip

Zeste van citrusvruchten (geraspte schil van sinaasappel, citroen of limoen) wordt vaak in desserten verwerkt om ze een frisse citrustoets te geven. U gebruikt hiervoor het best onbehandelde citrusvruchten. Als u die niet vindt, was het fruit dan eerst met heet water, dep droog en laat goed opdrogen voor u begint te raspen. Zorg er ook voor dat u alleen het gekleurde gedeelte raspt en niet het witte gedeelte, want dat smaakt bitter.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 21.8 g
Eiwit 2.5 g

Bekijk het recept digitaal