- Bewaar

- Bewaar
Crêpe Suzette
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de bloem, de vanillesuiker, het ei en de melk in een mengkom.
-
Mix met de staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.
-
Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en giet er een klein beetje beslag in. Zo krijgt u heel dunne pannenkoeken of flensjes.
-
Voeg af en toe wat boter toe om de pan lichtjes vet te houden. Bak de flensjes en stapel ze mooi op elkaar op een bord.
-
Bereiding:
-
Rasp de schil van de sinaasappelen.
-
Pers de sinaasappelen en de citroen en vang het sap op in aparte kommetjes.
-
Smelt 30 g boter in een brede pan, voeg 1/2 van de suiker toe en laat even karamelliseren (de kleur van karamel krijgen).
-
Voeg 1/2 van het sinaasappelsap, 1/2 van het citroensap en 1/2 van de geraspte sinaasappelschillen (zeste) toe. Roer goed en laat 1 min. inkoken. Roer er 3 eetl. Grand Marnier onder.
-
Leg een flensje in de pan. Vouw het in 2 en daarna nog eens. Herhaal dit voor 3 flensjes en lepel er de saus goed over. Laat even verwarmen.
-
Voeg nog wat Grand Marnier toe en flambeer. Haal de pan eerst van onder de dampkap, hou ze schuin en steek de alcohol aan met een lucifer.
-
Laat zo goed als volledig verdampen.
-
Bereid de 4 resterende flensjes op dezelfde manier (vanaf stap 3).
Zeste van citrusvruchten (geraspte schil van sinaasappel, citroen of limoen) wordt vaak in desserten verwerkt om ze een frisse citrustoets te geven. U gebruikt hiervoor het best onbehandelde citrusvruchten. Als u die niet vindt, was het fruit dan eerst met heet water, dep droog en laat goed opdrogen voor u begint te raspen. Zorg er ook voor dat u alleen het gekleurde gedeelte raspt en niet het witte gedeelte, want dat smaakt bitter.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de bloem, de vanillesuiker, het ei en de melk in een mengkom.
-
Mix met de staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.
-
Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en giet er een klein beetje beslag in. Zo krijgt u heel dunne pannenkoeken of flensjes.
-
Voeg af en toe wat boter toe om de pan lichtjes vet te houden. Bak de flensjes en stapel ze mooi op elkaar op een bord.
-
Bereiding:
-
Rasp de schil van de sinaasappelen.
-
Pers de sinaasappelen en de citroen en vang het sap op in aparte kommetjes.
-
Smelt 30 g boter in een brede pan, voeg 1/2 van de suiker toe en laat even karamelliseren (de kleur van karamel krijgen).
-
Voeg 1/2 van het sinaasappelsap, 1/2 van het citroensap en 1/2 van de geraspte sinaasappelschillen (zeste) toe. Roer goed en laat 1 min. inkoken. Roer er 3 eetl. Grand Marnier onder.
-
Leg een flensje in de pan. Vouw het in 2 en daarna nog eens. Herhaal dit voor 3 flensjes en lepel er de saus goed over. Laat even verwarmen.
-
Voeg nog wat Grand Marnier toe en flambeer. Haal de pan eerst van onder de dampkap, hou ze schuin en steek de alcohol aan met een lucifer.
-
Laat zo goed als volledig verdampen.
-
Bereid de 4 resterende flensjes op dezelfde manier (vanaf stap 3).
Zeste van citrusvruchten (geraspte schil van sinaasappel, citroen of limoen) wordt vaak in desserten verwerkt om ze een frisse citrustoets te geven. U gebruikt hiervoor het best onbehandelde citrusvruchten. Als u die niet vindt, was het fruit dan eerst met heet water, dep droog en laat goed opdrogen voor u begint te raspen. Zorg er ook voor dat u alleen het gekleurde gedeelte raspt en niet het witte gedeelte, want dat smaakt bitter.