Crumble met ananas en mango
Crumble met ananas en mango

Crumble met ananas en mango

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 296 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.

  4. Snij het vruchtvlees van de ananas en de mango in blokjes van 1 cm.

  5. Doe het fruit in een ovenschaal en meng met de vanillesuiker en de vanillezaadjes.

  6. Doe de bloem, de rietsuiker en het kokospoeder in een mengkom. Voeg de boter in klontjes toe en kneed met de vingers tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over het fruit.

  7. Zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Snij ondertussen de passievruchten in 4.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de crumble over de borden en schik er telkens 2 partjes passievrucht naast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.

  4. Snij het vruchtvlees van de ananas en de mango in blokjes van 1 cm.

  5. Doe het fruit in een ovenschaal en meng met de vanillesuiker en de vanillezaadjes.

  6. Doe de bloem, de rietsuiker en het kokospoeder in een mengkom. Voeg de boter in klontjes toe en kneed met de vingers tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over het fruit.

  7. Zet de ovenschaal 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Snij ondertussen de passievruchten in 4.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de crumble over de borden en schik er telkens 2 partjes passievrucht naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 296 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 3 g

Bekijk het recept digitaal