- Bewaar

- Bewaar
Curry met koriander, steakreepjes en Chinese kool
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de steaks in dunne reepjes.
-
Snipper de Chinese kool fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de groene pepertjes.
-
Pers de limoen.
-
Hou enkele takjes koriander apart voor de afwerking. Mix de rest van de blaadjes en de sleeltjes koriander, samen met de gember, de sjalot, het knoflook, de groene pepertjes en het limoensap tot een gladde pasta.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een pan of wok en bak de reepjes steak 1 à 2 min. gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij.
-
Voeg de korianderpasta toe en roerbak even. Voeg ook de fijngesnipperde Chinese kool en de kokosmelk toe en laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de sojascheuten toe.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Voeg het vlees opnieuw toe aan de curry en laat nog even warm worden. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de curry met de rijst en werk af met wat korianderblaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de steaks in dunne reepjes.
-
Snipper de Chinese kool fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de groene pepertjes.
-
Pers de limoen.
-
Hou enkele takjes koriander apart voor de afwerking. Mix de rest van de blaadjes en de sleeltjes koriander, samen met de gember, de sjalot, het knoflook, de groene pepertjes en het limoensap tot een gladde pasta.
-
Bereiding:
-
Verhit de rijstolie in een pan of wok en bak de reepjes steak 1 à 2 min. gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij.
-
Voeg de korianderpasta toe en roerbak even. Voeg ook de fijngesnipperde Chinese kool en de kokosmelk toe en laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de sojascheuten toe.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Voeg het vlees opnieuw toe aan de curry en laat nog even warm worden. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de curry met de rijst en werk af met wat korianderblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië