- Bewaar

- Bewaar
De favoriete tiramisu van Sinterklaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers 1 sinaasappel tot je 2 eetlepels sap hebt.
-
Snij de boven- en onderkant van de andere sinaasappel. Vraag dan aan je hulpkok (je mama, je papa …) om de sinaasappelen met een scherp mesje tot op het vruchtvlees te schillen. Daarna kan je de sinaasappel in schijfjes snijden.
-
Doe de speculaas in een plastic zakje. Rol erover met een deegrol of glazen fles tot alle koekjes verkruimeld zijn. Je kan ook een keukenrobot gebruiken of een stamper.
-
Rasp de witte chocolade (maar let wel op voor je vingertopjes).
-
Bereiding:
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Dat doe je door elk ei te breken op de rand van een mengkom en de eidooier van ene halve schaal in de andere te laten glijden. Het eiwit mag in de mengkom lopen. De eidooiers doe je in een andere mengkom. Voor dit recept heb je 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig. De eidooier die je niet nodig hebt, zet je gewoon opzij.
-
Doe de suiker bij de eidooiers. Klop alles met de kloppers van de mixer tot een witte schuimige massa.
-
Voeg de mascarpone en 2 eetl. sinaasappelsap toe. Roer goed door elkaar.
-
Klop de eiwitten stijf met de kloppers van de mixer. Schep ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Afwerking:
-
Schik in elk glaasje 2 schijfjes sinaasappel (zet ze recht tegen de rand).
-
Strooi een laagje speculaaskruimels in elk glaasje en bedek met een laagje mascarpone.
-
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met wat verkruimelde speculaas.
-
Bestrooi met geraspte witte chocolade en werk af met 1/2 schijfje sinaasappel.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers 1 sinaasappel tot je 2 eetlepels sap hebt.
-
Snij de boven- en onderkant van de andere sinaasappel. Vraag dan aan je hulpkok (je mama, je papa …) om de sinaasappelen met een scherp mesje tot op het vruchtvlees te schillen. Daarna kan je de sinaasappel in schijfjes snijden.
-
Doe de speculaas in een plastic zakje. Rol erover met een deegrol of glazen fles tot alle koekjes verkruimeld zijn. Je kan ook een keukenrobot gebruiken of een stamper.
-
Rasp de witte chocolade (maar let wel op voor je vingertopjes).
-
Bereiding:
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Dat doe je door elk ei te breken op de rand van een mengkom en de eidooier van ene halve schaal in de andere te laten glijden. Het eiwit mag in de mengkom lopen. De eidooiers doe je in een andere mengkom. Voor dit recept heb je 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig. De eidooier die je niet nodig hebt, zet je gewoon opzij.
-
Doe de suiker bij de eidooiers. Klop alles met de kloppers van de mixer tot een witte schuimige massa.
-
Voeg de mascarpone en 2 eetl. sinaasappelsap toe. Roer goed door elkaar.
-
Klop de eiwitten stijf met de kloppers van de mixer. Schep ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Afwerking:
-
Schik in elk glaasje 2 schijfjes sinaasappel (zet ze recht tegen de rand).
-
Strooi een laagje speculaaskruimels in elk glaasje en bedek met een laagje mascarpone.
-
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met wat verkruimelde speculaas.
-
Bestrooi met geraspte witte chocolade en werk af met 1/2 schijfje sinaasappel.