- Bewaar

- Bewaar
Duo-chocoladecake met peer
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de peren en snij in blokjes van 1/2 cm. Dep droog.
-
Rol intussen het kruimeldeeg met het bakpapier open in een ronde cakevorm (Ø 20 cm).
-
Verdeel de stukjes peer over het deeg.
-
Giet de mix voor chocoladecake in een kom en voeg de boter en de eieren toe. Mix 2 min. tot een glad geheel en giet het deeg over de stukjes peer.
-
Zet de cakevorm 20 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat nog 10 min. rusten in de cakevorm, haal de cake er dan uit en laat afkoelen op een rooster.
-
Smelt intussen de witte chocolade al roerend in een steelpannetje samen met de room.
-
Afwerking:
-
Versier de bovenkant met witte chocolade. Dat gaat makkelijk als u een stuk bakpapier (10 bij 10 cm) plooit tot een trechter, de punt afsnijdt en de trechter opvult met de chocolade. Zo kan u de cake mooi versieren.
U kan de peer vervangen door blokjes appel of schijfjes banaan.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de peren en snij in blokjes van 1/2 cm. Dep droog.
-
Rol intussen het kruimeldeeg met het bakpapier open in een ronde cakevorm (Ø 20 cm).
-
Verdeel de stukjes peer over het deeg.
-
Giet de mix voor chocoladecake in een kom en voeg de boter en de eieren toe. Mix 2 min. tot een glad geheel en giet het deeg over de stukjes peer.
-
Zet de cakevorm 20 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat nog 10 min. rusten in de cakevorm, haal de cake er dan uit en laat afkoelen op een rooster.
-
Smelt intussen de witte chocolade al roerend in een steelpannetje samen met de room.
-
Afwerking:
-
Versier de bovenkant met witte chocolade. Dat gaat makkelijk als u een stuk bakpapier (10 bij 10 cm) plooit tot een trechter, de punt afsnijdt en de trechter opvult met de chocolade. Zo kan u de cake mooi versieren.
U kan de peer vervangen door blokjes appel of schijfjes banaan.