Duo-chocoladecake met peer
Duo-chocoladecake met peer

Duo-chocoladecake met peer

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de peren en snij in blokjes van 1/2 cm. Dep droog.

  4. Rol intussen het kruimeldeeg met het bakpapier open in een ronde cakevorm (Ø 20 cm).

  5. Verdeel de stukjes peer over het deeg.

  6. Giet de mix voor chocoladecake in een kom en voeg de boter en de eieren toe. Mix 2 min. tot een glad geheel en giet het deeg over de stukjes peer.

  7. Zet de cakevorm 20 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat nog 10 min. rusten in de cakevorm, haal de cake er dan uit en laat afkoelen op een rooster.

  8. Smelt intussen de witte chocolade al roerend in een steelpannetje samen met de room.

  9. Afwerking:
  10. Versier de bovenkant met witte chocolade. Dat gaat makkelijk als u een stuk bakpapier (10 bij 10 cm) plooit tot een trechter, de punt afsnijdt en de trechter opvult met de chocolade. Zo kan u de cake mooi versieren.

Tip

U kan de peer vervangen door blokjes appel of schijfjes banaan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de peren en snij in blokjes van 1/2 cm. Dep droog.

  4. Rol intussen het kruimeldeeg met het bakpapier open in een ronde cakevorm (Ø 20 cm).

  5. Verdeel de stukjes peer over het deeg.

  6. Giet de mix voor chocoladecake in een kom en voeg de boter en de eieren toe. Mix 2 min. tot een glad geheel en giet het deeg over de stukjes peer.

  7. Zet de cakevorm 20 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat nog 10 min. rusten in de cakevorm, haal de cake er dan uit en laat afkoelen op een rooster.

  8. Smelt intussen de witte chocolade al roerend in een steelpannetje samen met de room.

  9. Afwerking:
  10. Versier de bovenkant met witte chocolade. Dat gaat makkelijk als u een stuk bakpapier (10 bij 10 cm) plooit tot een trechter, de punt afsnijdt en de trechter opvult met de chocolade. Zo kan u de cake mooi versieren.

Tip

U kan de peer vervangen door blokjes appel of schijfjes banaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 34.2 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 7.2 g

Bekijk het recept digitaal