Everzwijnenragout met pompoen
Everzwijnenragout met pompoen

Everzwijnenragout met pompoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 16.4 g
Eiwit 46.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de pancetta in reepjes en de uien in ringen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem. Bak het knoflook en de uien enkele min. Voeg het vlees toe en bak aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de bloem en kruid met peper en zout. Meng goed. Haal het vlees uit de kookpot en zet opzij.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de blokjes pompoen even. Voeg de pancetta toe en laat nog 5 min. bakken op een zacht vuur.

  9. Voeg de jenerverbessen, de tijm, de kruidnagels en de laurier toe. Roer goed en laat 2 min. sudderen.

  10. Doe het vlees opnieuw in de kookpot en giet er het bier voorzichtig langs de rand van de kookpot bij. Voeg de wildfond toe en eventueel wat water, zodat alle ingrediënten onderstaan. Dek af en laat ± 2 u. sudderen op een zacht vuur.

  11. Afwerking:
  12. Heerlijk met kroketten of sparretjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de pancetta in reepjes en de uien in ringen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem. Bak het knoflook en de uien enkele min. Voeg het vlees toe en bak aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met de bloem en kruid met peper en zout. Meng goed. Haal het vlees uit de kookpot en zet opzij.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de blokjes pompoen even. Voeg de pancetta toe en laat nog 5 min. bakken op een zacht vuur.

  9. Voeg de jenerverbessen, de tijm, de kruidnagels en de laurier toe. Roer goed en laat 2 min. sudderen.

  10. Doe het vlees opnieuw in de kookpot en giet er het bier voorzichtig langs de rand van de kookpot bij. Voeg de wildfond toe en eventueel wat water, zodat alle ingrediënten onderstaan. Dek af en laat ± 2 u. sudderen op een zacht vuur.

  11. Afwerking:
  12. Heerlijk met kroketten of sparretjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 507 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 16.4 g
Eiwit 46.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Blond Sterk blond bier Wijn Michel Torino Malbec Reserva Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal