Farfalle met broccoli paprika en courgetteroomsaus
Farfalle met broccoli paprika en courgetteroomsaus

Farfalle met broccoli paprika en courgetteroomsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 81.1 g
Eiwit 32.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten in grove stukken en de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm. Stoom de sjalot en de courgette 10 min. gaar boven lichtgezouten water.

  3. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en stoom 10 min. gaar boven lichtgezouten water. Spoel onder koud water.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in gelijke reepjes van 1/2 cm.

  5. Mix de gestoomde sjalotten en de courgettes met de room, het verkruimelde bouillonblokje, de dragon en de cayennepeper tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de reepjes paprika 5 min.

  9. Voeg de gestoomde broccoliroosjes toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

  10. Verwarm de courgettesaus op een zacht vuur en meng onder de farfalle.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de farfalle over de borden en schik er de groenten bovenop. Bestrooi met de geraspte kaas en laat eventueel gratineren onder de ovengrill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten in grove stukken en de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm. Stoom de sjalot en de courgette 10 min. gaar boven lichtgezouten water.

  3. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en stoom 10 min. gaar boven lichtgezouten water. Spoel onder koud water.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in gelijke reepjes van 1/2 cm.

  5. Mix de gestoomde sjalotten en de courgettes met de room, het verkruimelde bouillonblokje, de dragon en de cayennepeper tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de reepjes paprika 5 min.

  9. Voeg de gestoomde broccoliroosjes toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

  10. Verwarm de courgettesaus op een zacht vuur en meng onder de farfalle.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de farfalle over de borden en schik er de groenten bovenop. Bestrooi met de geraspte kaas en laat eventueel gratineren onder de ovengrill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 81.1 g
Eiwit 32.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond abdijbier Wijn Maremma D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal