Feeënsoep met pompoen
Feeënsoep met pompoen

Feeënsoep met pompoen

50 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 191 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 21.9 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in blokjes.

  5. Snij de wortelen en de selder in blokjes.

  6. Maak sterren, hartjes … van het brood door ze uit te steken met een vormpje.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de blokjes pompoen, wortel en selder toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken.

  10. Mix alles tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Bestrijk de broodvormpjes lichtjes met wat boter. Om croutons in verschillende kleuren te krijgen, bestrooit u enkele vormpjes lichtjes met het kerriepoeder en enkele met het paprikapoeder. Nog andere besmeert u met de olijventapenade. Plaats de vormpjes op een bakplaat en zet 3 à 4 min. onder de grill van de oven, tot ze licht krokant zijn.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de soep en leg er de croutons op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in blokjes.

  5. Snij de wortelen en de selder in blokjes.

  6. Maak sterren, hartjes … van het brood door ze uit te steken met een vormpje.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de blokjes pompoen, wortel en selder toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken.

  10. Mix alles tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Bestrijk de broodvormpjes lichtjes met wat boter. Om croutons in verschillende kleuren te krijgen, bestrooit u enkele vormpjes lichtjes met het kerriepoeder en enkele met het paprikapoeder. Nog andere besmeert u met de olijventapenade. Plaats de vormpjes op een bakplaat en zet 3 à 4 min. onder de grill van de oven, tot ze licht krokant zijn.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de soep en leg er de croutons op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 191 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 21.9 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal