- Bewaar

- Bewaar
Feeënsoep met pompoen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in blokjes.
-
Snij de wortelen en de selder in blokjes.
-
Maak sterren, hartjes … van het brood door ze uit te steken met een vormpje.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes pompoen, wortel en selder toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken.
-
Mix alles tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Bestrijk de broodvormpjes lichtjes met wat boter. Om croutons in verschillende kleuren te krijgen, bestrooit u enkele vormpjes lichtjes met het kerriepoeder en enkele met het paprikapoeder. Nog andere besmeert u met de olijventapenade. Plaats de vormpjes op een bakplaat en zet 3 à 4 min. onder de grill van de oven, tot ze licht krokant zijn.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep en leg er de croutons op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij het vruchtvlees van de verse pompoen in blokjes.
-
Snij de wortelen en de selder in blokjes.
-
Maak sterren, hartjes … van het brood door ze uit te steken met een vormpje.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes pompoen, wortel en selder toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. koken.
-
Mix alles tot een gladde soep en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Bestrijk de broodvormpjes lichtjes met wat boter. Om croutons in verschillende kleuren te krijgen, bestrooit u enkele vormpjes lichtjes met het kerriepoeder en enkele met het paprikapoeder. Nog andere besmeert u met de olijventapenade. Plaats de vormpjes op een bakplaat en zet 3 à 4 min. onder de grill van de oven, tot ze licht krokant zijn.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep en leg er de croutons op.