Gazpacho met avocado en waterkers
Gazpacho met avocado en waterkers

Gazpacho met avocado en waterkers

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 552 kj
Energie 132 kcal
Vet 10.8 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 3.3 g
Suiker 3.1 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 4.1 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 30 min. in de koelkast
  2. Snij de komkommer in blokjes en pluk de blaadjes van de waterkers. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de avocado. Snipper het knoflook en het basilicum fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Pers de limoen.

  3. Doe de komkommerblokjes, de waterkers, de avocado, het limoensap, het knoflook en het basilicum in een blender en voeg het water toe. Mix tot een romige gazpacho.

  4. Kruid met peper en zout en verdeel over kleine glaasjes. Zet minstens 30 min. in de koelkast.

  5. Verkruimel de feta over de soepjes. Werk af met de blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 30 min. in de koelkast
  2. Snij de komkommer in blokjes en pluk de blaadjes van de waterkers. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de avocado. Snipper het knoflook en het basilicum fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Pers de limoen.

  3. Doe de komkommerblokjes, de waterkers, de avocado, het limoensap, het knoflook en het basilicum in een blender en voeg het water toe. Mix tot een romige gazpacho.

  4. Kruid met peper en zout en verdeel over kleine glaasjes. Zet minstens 30 min. in de koelkast.

  5. Verkruimel de feta over de soepjes. Werk af met de blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 552 kj
Energie 132 kcal
Vet 10.8 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 3.3 g
Suiker 3.1 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 4.1 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal