Gazpacho met groenteblokjes
Gazpacho met groenteblokjes

Gazpacho met groenteblokjes

45 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 19.3 g
Eiwit 6.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water) en schil de komkommer. Snij de tomaten en de komkommer in stukjes.

  3. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit beide paprika's. Snij de paprika's in blokjes.

  4. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.

  5. Hak de rode ui en de basilicumblaadjes fijn. Pers het teentje knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Giet 2/3 van het groentesap in een grote kom. Voeg 2/3 van de tomatenstukjes, de helft van de stukjes komkommer, de helft van de paprikablokjes en de helft van de gehakte rode ui toe. Voeg de geperste knoflook, de verkruimelde beschuit, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. rodewijnazijn toe. Kruid met een mespunt cayennepeper.

  8. Mix tot een gladde massa. Giet er de rest van het groentesap bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet gedurende 30 min. in de koelkast.

  9. Ondertussen schikt u de overige groenten op een schotel. Hou de verschillende groentesoorten wel gescheiden.

  10. Afwerking:
  11. Dien de goed gekoelde soep op in diepe borden. Versier met gehakte basilicum. Geef er de rauwe groenteschotel apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water) en schil de komkommer. Snij de tomaten en de komkommer in stukjes.

  3. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit beide paprika's. Snij de paprika's in blokjes.

  4. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.

  5. Hak de rode ui en de basilicumblaadjes fijn. Pers het teentje knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Giet 2/3 van het groentesap in een grote kom. Voeg 2/3 van de tomatenstukjes, de helft van de stukjes komkommer, de helft van de paprikablokjes en de helft van de gehakte rode ui toe. Voeg de geperste knoflook, de verkruimelde beschuit, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. rodewijnazijn toe. Kruid met een mespunt cayennepeper.

  8. Mix tot een gladde massa. Giet er de rest van het groentesap bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet gedurende 30 min. in de koelkast.

  9. Ondertussen schikt u de overige groenten op een schotel. Hou de verschillende groentesoorten wel gescheiden.

  10. Afwerking:
  11. Dien de goed gekoelde soep op in diepe borden. Versier met gehakte basilicum. Geef er de rauwe groenteschotel apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 19.3 g
Eiwit 6.1 g

Bekijk het recept digitaal