- Bewaar

- Bewaar
Gazpacho met groenteblokjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water) en schil de komkommer. Snij de tomaten en de komkommer in stukjes.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit beide paprika's. Snij de paprika's in blokjes.
-
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.
-
Hak de rode ui en de basilicumblaadjes fijn. Pers het teentje knoflook.
-
Bereiding:
-
Giet 2/3 van het groentesap in een grote kom. Voeg 2/3 van de tomatenstukjes, de helft van de stukjes komkommer, de helft van de paprikablokjes en de helft van de gehakte rode ui toe. Voeg de geperste knoflook, de verkruimelde beschuit, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. rodewijnazijn toe. Kruid met een mespunt cayennepeper.
-
Mix tot een gladde massa. Giet er de rest van het groentesap bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet gedurende 30 min. in de koelkast.
-
Ondertussen schikt u de overige groenten op een schotel. Hou de verschillende groentesoorten wel gescheiden.
-
Afwerking:
-
Dien de goed gekoelde soep op in diepe borden. Versier met gehakte basilicum. Geef er de rauwe groenteschotel apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water) en schil de komkommer. Snij de tomaten en de komkommer in stukjes.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit beide paprika's. Snij de paprika's in blokjes.
-
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.
-
Hak de rode ui en de basilicumblaadjes fijn. Pers het teentje knoflook.
-
Bereiding:
-
Giet 2/3 van het groentesap in een grote kom. Voeg 2/3 van de tomatenstukjes, de helft van de stukjes komkommer, de helft van de paprikablokjes en de helft van de gehakte rode ui toe. Voeg de geperste knoflook, de verkruimelde beschuit, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. rodewijnazijn toe. Kruid met een mespunt cayennepeper.
-
Mix tot een gladde massa. Giet er de rest van het groentesap bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet gedurende 30 min. in de koelkast.
-
Ondertussen schikt u de overige groenten op een schotel. Hou de verschillende groentesoorten wel gescheiden.
-
Afwerking:
-
Dien de goed gekoelde soep op in diepe borden. Versier met gehakte basilicum. Geef er de rauwe groenteschotel apart bij.