- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde kippenblokjes met kleurrijk slaatje en aardbeienvinaigrette
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Bianco di Sicilia I.G.T. Inycon Fiano-Chardonnay Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. marineren)
-
Rits de blaadjes van de tijm en oregano en hak fijn.
-
Pers de citroen.
-
Meng de kippenblokjes met de helft van het citroensap, de fijngehakte kruiden en de cayennepeper. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Schil intussen de mango en snij in kleine blokjes.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Scheur de sla in kleinere stukken.
-
Bereiding:
-
Prak de aardbeien fijn met een vork en meng met 3 eetl. olijfolie, de honing en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
-
Meng de mangoblokjes en de kerstomaten onder de sla en giet er de aardbeienvinaigrette over.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 3 à 4 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kippenblokjes over de salade en serveer met een stukje stokbrood.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Bianco di Sicilia I.G.T. Inycon Fiano-Chardonnay Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. marineren)
-
Rits de blaadjes van de tijm en oregano en hak fijn.
-
Pers de citroen.
-
Meng de kippenblokjes met de helft van het citroensap, de fijngehakte kruiden en de cayennepeper. Laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Schil intussen de mango en snij in kleine blokjes.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Scheur de sla in kleinere stukken.
-
Bereiding:
-
Prak de aardbeien fijn met een vork en meng met 3 eetl. olijfolie, de honing en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.
-
Meng de mangoblokjes en de kerstomaten onder de sla en giet er de aardbeienvinaigrette over.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 3 à 4 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kippenblokjes over de salade en serveer met een stukje stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Bianco di Sicilia I.G.T. Inycon Fiano-Chardonnay Sicilia - Italië