Gemarineerde kippenblokjes met kleurrijk slaatje en aardbeienvinaigrette
Gemarineerde kippenblokjes met kleurrijk slaatje en aardbeienvinaigrette

Gemarineerde kippenblokjes met kleurrijk slaatje en aardbeienvinaigrette

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 14.5 g
Suiker 13.5 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 22.3 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Rits de blaadjes van de tijm en oregano en hak fijn.

  4. Pers de citroen.

  5. Meng de kippenblokjes met de helft van het citroensap, de fijngehakte kruiden en de cayennepeper. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  6. Schil intussen de mango en snij in kleine blokjes.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Scheur de sla in kleinere stukken.

  9. Bereiding:
  10. Prak de aardbeien fijn met een vork en meng met 3 eetl. olijfolie, de honing en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de mangoblokjes en de kerstomaten onder de sla en giet er de aardbeienvinaigrette over.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 3 à 4 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kippenblokjes over de salade en serveer met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Rits de blaadjes van de tijm en oregano en hak fijn.

  4. Pers de citroen.

  5. Meng de kippenblokjes met de helft van het citroensap, de fijngehakte kruiden en de cayennepeper. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  6. Schil intussen de mango en snij in kleine blokjes.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Scheur de sla in kleinere stukken.

  9. Bereiding:
  10. Prak de aardbeien fijn met een vork en meng met 3 eetl. olijfolie, de honing en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de mangoblokjes en de kerstomaten onder de sla en giet er de aardbeienvinaigrette over.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 3 à 4 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kippenblokjes over de salade en serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 14.5 g
Suiker 13.5 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 22.3 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Bianco di Sicilia I.G.T. Inycon Fiano-Chardonnay Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal