Gemarineerde kippenbrochette met mango en peultjes

Gemarineerde kippenbrochette met mango en peultjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 16.5 g
Eiwit 31.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min. + 30 min. marineren)
  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Schil de mango's en snij in blokjes van ± 2 cm.

  5. Rasp de gember.

  6. Was de limoen met heet water en dep goed droog. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.

  7. Maak de marinade: meng de groenecurrypasta met de kokosmelk, de geraspte gember, de limoenzeste en het limoensap. Kruid met de kurkuma, zwarte peper en zout. Giet de marinade over de kipblokjes en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  8. Steek 3 blokjes kip, 3 blokjes mango en 3 peultjes afwisselend op elk brochettestokje.

  9. Bereiding op de barbecue (± 15 min.)
  10. Gril de brochettes ± 6 min. aan elke kant op een matig warme barbecue tot de kip gaar en goudbruin is.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een gemende salade en een gepofte aardappel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min. + 30 min. marineren)
  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Schil de mango's en snij in blokjes van ± 2 cm.

  5. Rasp de gember.

  6. Was de limoen met heet water en dep goed droog. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.

  7. Maak de marinade: meng de groenecurrypasta met de kokosmelk, de geraspte gember, de limoenzeste en het limoensap. Kruid met de kurkuma, zwarte peper en zout. Giet de marinade over de kipblokjes en laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.

  8. Steek 3 blokjes kip, 3 blokjes mango en 3 peultjes afwisselend op elk brochettestokje.

  9. Bereiding op de barbecue (± 15 min.)
  10. Gril de brochettes ± 6 min. aan elke kant op een matig warme barbecue tot de kip gaar en goudbruin is.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een gemende salade en een gepofte aardappel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 16.5 g
Eiwit 31.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brigand Speciaalbier Wijn Coteaux Bourguignons A.O.P. Patriarche Père et Fils

Bekijk het recept digitaal