- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde zalm met boontjes en zelfgemaakte tartaarsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Haut-Poitou A.O.P. ‘Koââ’ Sauvignon Blanc Bier Cornet Oaked Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de zalmfilets in de lengte in 2.
-
Snipper de dille en het knoflook fijn. Rasp de helft van de citroenschil (niet het wit) en pers de hele citroen.
-
Meng de helft van de dille met het knoflook, de helft van de olijfolie, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat de zalm er 10 min. in marineren.
-
Kook intussen het ei 10 min. in water. Laat afkoelen en pel. Prak het ei fijn met een vork.
-
Leg de zalmfilets in een ovenschaal en overgiet met de witte wijn. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schil intussen de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de rest van de olijfolie en de dille, zwarte peper en zout.
-
Verwijder de harde uiteindes van de boontjes en kook 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Maak de tartaarsaus: snipper de peterselie, de lente-ui en de augurken fijn. Meng samen met de uitgelekte kappertjes en het geprakte ei onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.
-
Serveer de zalm met de boontjes, de aardappelen met dille en de tartaarsaus.
Onze drankensuggesties
Wijn Haut-Poitou A.O.P. ‘Koââ’ Sauvignon Blanc Bier Cornet Oaked Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de zalmfilets in de lengte in 2.
-
Snipper de dille en het knoflook fijn. Rasp de helft van de citroenschil (niet het wit) en pers de hele citroen.
-
Meng de helft van de dille met het knoflook, de helft van de olijfolie, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat de zalm er 10 min. in marineren.
-
Kook intussen het ei 10 min. in water. Laat afkoelen en pel. Prak het ei fijn met een vork.
-
Leg de zalmfilets in een ovenschaal en overgiet met de witte wijn. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schil intussen de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de rest van de olijfolie en de dille, zwarte peper en zout.
-
Verwijder de harde uiteindes van de boontjes en kook 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Maak de tartaarsaus: snipper de peterselie, de lente-ui en de augurken fijn. Meng samen met de uitgelekte kappertjes en het geprakte ei onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.
-
Serveer de zalm met de boontjes, de aardappelen met dille en de tartaarsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Haut-Poitou A.O.P. ‘Koââ’ Sauvignon Blanc Bier Cornet Oaked Sterk blond bier