Gemarineerde zalm met boontjes en zelfgemaakte tartaarsaus
Gemarineerde zalm met boontjes en zelfgemaakte tartaarsaus

Gemarineerde zalm met boontjes en zelfgemaakte tartaarsaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3151 kj
Energie 753 kcal
Vet 46.4 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 42.7 g
Suiker 3.2 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 27.8 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de zalmfilets in de lengte in 2.

  3. Snipper de dille en het knoflook fijn. Rasp de helft van de citroenschil (niet het wit) en pers de hele citroen.

  4. Meng de helft van de dille met het knoflook, de helft van de olijfolie, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat de zalm er 10 min. in marineren.

  5. Kook intussen het ei 10 min. in water. Laat afkoelen en pel. Prak het ei fijn met een vork.

  6. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en overgiet met de witte wijn. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Schil intussen de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de rest van de olijfolie en de dille, zwarte peper en zout.

  8. Verwijder de harde uiteindes van de boontjes en kook 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Maak de tartaarsaus: snipper de peterselie, de lente-ui en de augurken fijn. Meng samen met de uitgelekte kappertjes en het geprakte ei onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  10. Serveer de zalm met de boontjes, de aardappelen met dille en de tartaarsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de zalmfilets in de lengte in 2.

  3. Snipper de dille en het knoflook fijn. Rasp de helft van de citroenschil (niet het wit) en pers de hele citroen.

  4. Meng de helft van de dille met het knoflook, de helft van de olijfolie, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat de zalm er 10 min. in marineren.

  5. Kook intussen het ei 10 min. in water. Laat afkoelen en pel. Prak het ei fijn met een vork.

  6. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en overgiet met de witte wijn. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Schil intussen de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de rest van de olijfolie en de dille, zwarte peper en zout.

  8. Verwijder de harde uiteindes van de boontjes en kook 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Maak de tartaarsaus: snipper de peterselie, de lente-ui en de augurken fijn. Meng samen met de uitgelekte kappertjes en het geprakte ei onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  10. Serveer de zalm met de boontjes, de aardappelen met dille en de tartaarsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3151 kj
Energie 753 kcal
Vet 46.4 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 42.7 g
Suiker 3.2 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 27.8 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Haut-Poitou A.O.P. ‘Koââ’ Sauvignon Blanc Bier Cornet Oaked Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal