Gepeperde côte à l'os met bordelaisesjalotjes
Gepeperde côte à l'os met bordelaisesjalotjes

Gepeperde côte à l'os met bordelaisesjalotjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 2.8 g
Eiwit 53 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Gebruikt u diepvriesvlees, laat het dan grotendeels ontdooien.

  3. Maal de 2 soorten peper en meng door elkaar.

  4. Bereiding:
  5. Strijk beide kanten van de côte à l'os in met olijfolie. Wentel door de pepermengeling en druk goed aan. Laat wat rusten.

  6. Maak ondertussen de saus: laat 1/2 eetl. boter smelten in een pannetje dat later ook op de barbecue kan. Voeg de gepelde, hele sjalotten toe en laat een 3-tal min. bakken, zonder bruin te laten worden.

  7. Blus met 2 dl rode wijn en laat inkoken op een matig vuur tot 1/4 dl overblijft.

  8. Voeg de room toe en zet opzij.

  9. Bak de côte à l'os op een hete grill gedurende een 10-tal min. aan beide zijden, afhankelijk van de dikte. Diepvriesvlees bakt u 5 à 10 min. langer.

  10. Verwarm ondertussen ook de saus op de barbecue. Neem van het vuur en klop er een voor een de klontjes boter door. Roer telkens om met een houten lepel tot een klontje boter gesmolten is voor u een volgend klontje toevoegt. Breng op smaak met peper en zout en een mespuntje suiker.

  11. Afwerking:
  12. Leg de gebakken côte à l'os op een houten plank en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten zodat de vleessappen zich kunnen verspreiden. Verwijder het been (bij diepvriesvlees kan dit al verwijderd zijn) en snij in brede repen. Dien op met de bordelaisesaus, een frisse salade en aardappelen in de schil of geroosterde aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Gebruikt u diepvriesvlees, laat het dan grotendeels ontdooien.

  3. Maal de 2 soorten peper en meng door elkaar.

  4. Bereiding:
  5. Strijk beide kanten van de côte à l'os in met olijfolie. Wentel door de pepermengeling en druk goed aan. Laat wat rusten.

  6. Maak ondertussen de saus: laat 1/2 eetl. boter smelten in een pannetje dat later ook op de barbecue kan. Voeg de gepelde, hele sjalotten toe en laat een 3-tal min. bakken, zonder bruin te laten worden.

  7. Blus met 2 dl rode wijn en laat inkoken op een matig vuur tot 1/4 dl overblijft.

  8. Voeg de room toe en zet opzij.

  9. Bak de côte à l'os op een hete grill gedurende een 10-tal min. aan beide zijden, afhankelijk van de dikte. Diepvriesvlees bakt u 5 à 10 min. langer.

  10. Verwarm ondertussen ook de saus op de barbecue. Neem van het vuur en klop er een voor een de klontjes boter door. Roer telkens om met een houten lepel tot een klontje boter gesmolten is voor u een volgend klontje toevoegt. Breng op smaak met peper en zout en een mespuntje suiker.

  11. Afwerking:
  12. Leg de gebakken côte à l'os op een houten plank en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten zodat de vleessappen zich kunnen verspreiden. Verwijder het been (bij diepvriesvlees kan dit al verwijderd zijn) en snij in brede repen. Dien op met de bordelaisesaus, een frisse salade en aardappelen in de schil of geroosterde aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 2.8 g
Eiwit 53 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches (rood) A.C. Châteauneuf-du-Pape Wijn Opmerkelijke châteauneuf met een sterke persoonlijkheid, gemaakt van de typische druiven syrah, grenache en mourvèdre. Krachtige, volle en kruidige wijn met een rijk boeket. Wijn Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur Haut-Médoc Wijn Dieprode bordeaux met neus van sappig rood fruit. Heel aangename wijn met soepele tannines en lange afdronk.

Bekijk het recept digitaal