- Bewaar

- Bewaar
Gevulde tortilla met ham en kaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukjes.
-
Verwijder het vet van de ham en de korst van de kaas.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp fijn.
-
Kook de diepgevroren erwten 5 min. in licht gezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water. Meng onder de aardappelpuree. Kruid met peper en zout.
-
Meng het ei door de puree en kneed er daarna de bloem onder. Verdeel de puree in 2 gelijke delen. Vorm van elk deel een schijf ter grootte van een pan.
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en leg er de schijf puree in.
-
Verdeel er de sneetjes ham over en blijf een klein beetje van de rand. Leg de sneetjes kaas op de ham en bedek met de tweede schijf puree. Druk goed aan tot beide schijven aan elkaar plakken.
-
Bak goudbruin. Leg een bord op de pan en draai de tortilla om op het bord. Leg de tortilla opnieuw in de pan en bak de onderkant goudbruin.
-
Afwerking:
-
Snij de tortilla in 12 punten en serveer op een bordje of met een servet.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukjes.
-
Verwijder het vet van de ham en de korst van de kaas.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp fijn.
-
Kook de diepgevroren erwten 5 min. in licht gezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water. Meng onder de aardappelpuree. Kruid met peper en zout.
-
Meng het ei door de puree en kneed er daarna de bloem onder. Verdeel de puree in 2 gelijke delen. Vorm van elk deel een schijf ter grootte van een pan.
-
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en leg er de schijf puree in.
-
Verdeel er de sneetjes ham over en blijf een klein beetje van de rand. Leg de sneetjes kaas op de ham en bedek met de tweede schijf puree. Druk goed aan tot beide schijven aan elkaar plakken.
-
Bak goudbruin. Leg een bord op de pan en draai de tortilla om op het bord. Leg de tortilla opnieuw in de pan en bak de onderkant goudbruin.
-
Afwerking:
-
Snij de tortilla in 12 punten en serveer op een bordje of met een servet.