Gin Party
Gin Party

Gin Party

1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor Belgian Style Gin:
  3. Koel een cocktailglas in de diepvries. Snij intussen een plakje van 1 carambola (stervrucht) en pers 1 limoen (u hebt 3 cl sap nodig). Doe 5 cl gin (Filliers Dry), het limoensap, 1,5 cl zwartebessensiroop en 1 eiwit in een cocktailshaker en schud lang en krachtig. Doe er 10 ijsblokjes bij en schud opnieuw lang en krachtig. Haal het cocktailglas uit de diepvries en giet er de cocktail door een zeefje in. Voeg het plakje carambola toe.

  4. Voor Traditional Gin Tonic:
  5. Boen 1/2 limoen goed schoon en snij er een schijfje af. Pers de rest van de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig). Plet 3 jeneverbessen. Vul een gin-glas met enkele ijsblokjes en voeg de geplette jeneverbessen toe. Giet er 4 cl gin (Bankes) bij, daarna 15 cl tonic (Schweppes) en als laatste het limoensap. Voeg het limoenschijfje toe en roer goed.

  6. Voor Oriental Gin Tonic:
  7. Snij 1 stengel citroengras in de lengte in 4. Vul een longdrinkglas met enkele ijsblokjes en giet er 4 cl gin (Bombay Sapphire) en 15 cl tonic (Fever-Tree Premium) in. Werk af met de stengels citroengras.Snij 1 stengel citroengras in de lengte in 4. Vul een longdrinkglas met enkele ijsblokjes en giet er 4 cl gin (Bombay Sapphire) en 15 cl tonic (Fever-Tree Premium) in. Werk af met de stengels citroengras.

  8. Voor Gin Mediterránea:
  9. Snij 1 granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit (u hebt er 10 nodig). Rits de blaadjes van 1 takje oregano. Doe enkele ijsblokjes in een laag, breed glas en voeg de granaatappelpitjes en de oreganoblaadjes toe. Giet er 4 cl gin (Bleu d'Argent) en 15 cl tonic (Fever-Tree Mediterranean) over.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor Belgian Style Gin:
  3. Koel een cocktailglas in de diepvries. Snij intussen een plakje van 1 carambola (stervrucht) en pers 1 limoen (u hebt 3 cl sap nodig). Doe 5 cl gin (Filliers Dry), het limoensap, 1,5 cl zwartebessensiroop en 1 eiwit in een cocktailshaker en schud lang en krachtig. Doe er 10 ijsblokjes bij en schud opnieuw lang en krachtig. Haal het cocktailglas uit de diepvries en giet er de cocktail door een zeefje in. Voeg het plakje carambola toe.

  4. Voor Traditional Gin Tonic:
  5. Boen 1/2 limoen goed schoon en snij er een schijfje af. Pers de rest van de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig). Plet 3 jeneverbessen. Vul een gin-glas met enkele ijsblokjes en voeg de geplette jeneverbessen toe. Giet er 4 cl gin (Bankes) bij, daarna 15 cl tonic (Schweppes) en als laatste het limoensap. Voeg het limoenschijfje toe en roer goed.

  6. Voor Oriental Gin Tonic:
  7. Snij 1 stengel citroengras in de lengte in 4. Vul een longdrinkglas met enkele ijsblokjes en giet er 4 cl gin (Bombay Sapphire) en 15 cl tonic (Fever-Tree Premium) in. Werk af met de stengels citroengras.Snij 1 stengel citroengras in de lengte in 4. Vul een longdrinkglas met enkele ijsblokjes en giet er 4 cl gin (Bombay Sapphire) en 15 cl tonic (Fever-Tree Premium) in. Werk af met de stengels citroengras.

  8. Voor Gin Mediterránea:
  9. Snij 1 granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit (u hebt er 10 nodig). Rits de blaadjes van 1 takje oregano. Doe enkele ijsblokjes in een laag, breed glas en voeg de granaatappelpitjes en de oreganoblaadjes toe. Giet er 4 cl gin (Bleu d'Argent) en 15 cl tonic (Fever-Tree Mediterranean) over.

Bekijk het recept digitaal