Griekse pasta met merguez en tomatensaus
Griekse pasta met merguez en tomatensaus

Griekse pasta met merguez en tomatensaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 804 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 83.1 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn.

  2. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water onderdompelt) en snij ze in blokjes.

  4. Snij de courgette en de aubergine in blokjes. Snij de citroen in partjes.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de sjalot met de komijn en het paprikapoeder gedurende 2 min. al roerend. Voeg de tomatenblokjes en het suikerklontje toe, dek af en laat 5 min. pruttelen. Mix de saus en kruid met peper, zout en cayennepeper.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan en bak de aubergine- en courgetteblokjes met de oregano gedurende 3 min. al roerend. Strooi er de saffraan over, dek af en laat 6 min. sudderen.

  7. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de merguez (gedurende 7 min). Snij de merguez in stukjes.

  8. Kook ondertussen de pasta gaar gedurende 12 min. in 5 L licht gezouten water samen met de paprikablokjes. Giet af en laat uitlekken.

  9. Meng de stukjes merguez en de gebakken aubergine- en courgetteblokjes onder de pasta.

  10. Schep de pasta in diepe borden en giet er wat tomatensaus over. Versier met wat fijngehakte peterselie en een partje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn.

  2. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water onderdompelt) en snij ze in blokjes.

  4. Snij de courgette en de aubergine in blokjes. Snij de citroen in partjes.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de sjalot met de komijn en het paprikapoeder gedurende 2 min. al roerend. Voeg de tomatenblokjes en het suikerklontje toe, dek af en laat 5 min. pruttelen. Mix de saus en kruid met peper, zout en cayennepeper.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan en bak de aubergine- en courgetteblokjes met de oregano gedurende 3 min. al roerend. Strooi er de saffraan over, dek af en laat 6 min. sudderen.

  7. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de merguez (gedurende 7 min). Snij de merguez in stukjes.

  8. Kook ondertussen de pasta gaar gedurende 12 min. in 5 L licht gezouten water samen met de paprikablokjes. Giet af en laat uitlekken.

  9. Meng de stukjes merguez en de gebakken aubergine- en courgetteblokjes onder de pasta.

  10. Schep de pasta in diepe borden en giet er wat tomatensaus over. Versier met wat fijngehakte peterselie en een partje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 804 kcal
Vet 33.6 g
Koolhydraat 83.1 g
Eiwit 42 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château De Vaugelas 'Le Prieuré' A.C. Corbières Wijn Schitterend voorbeeld van een modern gemaakte corbières: intens gekleurd, met rijk boeket (fruitig en kruidig) en met krachtige smaak. De wijn rijpte op vat en dat merkt u aan de fijne houttoets. Wijn Las Casas del Toqui Cabernet Sauvignon Chili Wijn Soepele en krachtige rode wijn uit Chili. Bezit een aangenaam rokerige neus en een fijne, kruidige smaak.

Bekijk het recept digitaal