Guacamole met krab en romig appelslaatje
Guacamole met krab en romig appelslaatje

Guacamole met krab en romig appelslaatje

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 64 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak de pijnboompitten grof.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Laat de krab uitlekken in een zeef.

  6. Snipper de rode ui en de helft van de dille fijn.

  7. Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig).

  8. Snij de ongeschilde halve appel in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.

  9. Bereiding:
  10. Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork. Meng er 1,5 eetl. limoensap, het fijngesnipperde pepertje en de pijnboompitten onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Maak het krabvlees los met een vork en meng er de mayonaise onder. Kruid met zwarte peper.

  12. Meng de plattekaas met de rode ui, de fijngesnipperde dille, de appelblokjes en 1/2 eetl. limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verdeel de guacamole over 12 brede glaasjes en schep er een beetje krab bovenop. Lepel het appelslaatje over de krab en werk af met de lompviseitjes en een plukje dille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak de pijnboompitten grof.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  5. Laat de krab uitlekken in een zeef.

  6. Snipper de rode ui en de helft van de dille fijn.

  7. Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig).

  8. Snij de ongeschilde halve appel in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.

  9. Bereiding:
  10. Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork. Meng er 1,5 eetl. limoensap, het fijngesnipperde pepertje en de pijnboompitten onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Maak het krabvlees los met een vork en meng er de mayonaise onder. Kruid met zwarte peper.

  12. Meng de plattekaas met de rode ui, de fijngesnipperde dille, de appelblokjes en 1/2 eetl. limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Verdeel de guacamole over 12 brede glaasjes en schep er een beetje krab bovenop. Lepel het appelslaatje over de krab en werk af met de lompviseitjes en een plukje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 64 kcal
Vet 5.3 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 3 g

Bekijk het recept digitaal