- Bewaar

- Bewaar
Guacamole met krab en romig appelslaatje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak de pijnboompitten grof.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Laat de krab uitlekken in een zeef.
-
Snipper de rode ui en de helft van de dille fijn.
-
Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig).
-
Snij de ongeschilde halve appel in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.
-
Bereiding:
-
Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork. Meng er 1,5 eetl. limoensap, het fijngesnipperde pepertje en de pijnboompitten onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Maak het krabvlees los met een vork en meng er de mayonaise onder. Kruid met zwarte peper.
-
Meng de plattekaas met de rode ui, de fijngesnipperde dille, de appelblokjes en 1/2 eetl. limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de guacamole over 12 brede glaasjes en schep er een beetje krab bovenop. Lepel het appelslaatje over de krab en werk af met de lompviseitjes en een plukje dille.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak de pijnboompitten grof.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Laat de krab uitlekken in een zeef.
-
Snipper de rode ui en de helft van de dille fijn.
-
Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig).
-
Snij de ongeschilde halve appel in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.
-
Bereiding:
-
Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork. Meng er 1,5 eetl. limoensap, het fijngesnipperde pepertje en de pijnboompitten onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Maak het krabvlees los met een vork en meng er de mayonaise onder. Kruid met zwarte peper.
-
Meng de plattekaas met de rode ui, de fijngesnipperde dille, de appelblokjes en 1/2 eetl. limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de guacamole over 12 brede glaasjes en schep er een beetje krab bovenop. Lepel het appelslaatje over de krab en werk af met de lompviseitjes en een plukje dille.