- Bewaar
- Bewaar
Gyoza met kippengehakt en prei
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Zeef 260 g bloem boven een mengkom en voeg een snuifje zout toe. Giet er 140 ml heet water bij en meng door elkaar. Kneed daarna met uw handen of met de keukenmachine tot een elastisch deeg.
-
Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te vochtig is.
-
Verdeel het deeg in 2 en rol er worsten van. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Snij de lente-uitjes en de prei in de lengte in 4 en snij heel fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Bereiding:
-
Meng het gehakt met de prei, de lente-uitjes, de gember, het maïszetmeel, de rietsuiker, 1 eetl. sojasaus, de oestersaus en de kruidenmix.
-
Snij elke deegworst in 10 stukken en rol er balletjes van.
-
Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol een deegballetje open tot een dun velletje. Verdeel er wat vulling over. Vouw dicht tot een pakketje en maak kleine plooien in de sluiting (zoals een waaier). Doe hetzelfde met de andere deegballetjes.
-
Verhit 1 eetl. sesamolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de onderkant van de pakketjes 5 min. goudbruin. Doe een bodempje heet water in de pan. Dek af en laat 5 min. stomen. Haal het deksel van de pan en laat het water volledig verdampen.
-
Voeg opnieuw 1 eetl. sesamolie toe aan de pan en bak de gyoza nog 2 min. (ze zijn klaar als ze loskomen van de pan).
-
Afwerking:
-
Doe 1 dl sojasaus in een kommetje en bestrooi met de sesamzaadjes. Leg de gyoza op een schotel en zet er de de sojasaus bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Zeef 260 g bloem boven een mengkom en voeg een snuifje zout toe. Giet er 140 ml heet water bij en meng door elkaar. Kneed daarna met uw handen of met de keukenmachine tot een elastisch deeg.
-
Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te vochtig is.
-
Verdeel het deeg in 2 en rol er worsten van. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Snij de lente-uitjes en de prei in de lengte in 4 en snij heel fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Bereiding:
-
Meng het gehakt met de prei, de lente-uitjes, de gember, het maïszetmeel, de rietsuiker, 1 eetl. sojasaus, de oestersaus en de kruidenmix.
-
Snij elke deegworst in 10 stukken en rol er balletjes van.
-
Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol een deegballetje open tot een dun velletje. Verdeel er wat vulling over. Vouw dicht tot een pakketje en maak kleine plooien in de sluiting (zoals een waaier). Doe hetzelfde met de andere deegballetjes.
-
Verhit 1 eetl. sesamolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de onderkant van de pakketjes 5 min. goudbruin. Doe een bodempje heet water in de pan. Dek af en laat 5 min. stomen. Haal het deksel van de pan en laat het water volledig verdampen.
-
Voeg opnieuw 1 eetl. sesamolie toe aan de pan en bak de gyoza nog 2 min. (ze zijn klaar als ze loskomen van de pan).
-
Afwerking:
-
Doe 1 dl sojasaus in een kommetje en bestrooi met de sesamzaadjes. Leg de gyoza op een schotel en zet er de de sojasaus bij.