Hamspiraaltjes met verrassende vulling
Hamspiraaltjes met verrassende vulling

Hamspiraaltjes met verrassende vulling

30 min.
Aperitiefhapje
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 22.5 g
Eiwit 22.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Week de gelatine in koud water.

  3. Maak 3 sneden ham fijn met een hakker of staafmixer en meng er de Boursin onder.

  4. Verwarm 1/4 dl water en het halve bouillonblokje en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen, maar niet opstijven.

  5. Klop intussen de slagroom stijf.

  6. Meng de bouillon met het mengsel van ham en Boursin en schep er de geklopte room onder.

  7. Plaats de mousse in de koelkast en laat opstijven gedurende 1 à 2 u.

  8. Voor de groentevulling:
  9. Pel de tomaat (dat gaat gemakkelijk als u ze 10 tellen in kokend water dompelt) en verwijder de pitjes.

  10. Kook de broccoli beetgaar.

  11. Hak de tomaat, de broccoliroosjes, de rode paprika, de augurken en de eieren fijn.

  12. Meng dit alles met het kaasje, 2 eetl. mayonaise en 1 eetl. fijngemalen peterselie. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  13. Bereiding:
  14. Snij de korstjes van het brood en rol de 6 boterhammen plat met een deegrol.

  15. Beleg de sneden ham met een sneetje brood, maar laat langs de randen ± 1 cm vrij.

  16. Verdeel de hammousse over 3 boterhammetjes en de groentemousse over de 3 andere.

  17. Rol de hamsneden strak op en zet afgedekt weg in de koelkast.

  18. Afwerking:
  19. (de dag zelf)

  20. Snij de uiteinden van de hamrolletjes weg, zodat u een effen snijvlak bekomt. Verdeel de hamrolletjes in schijven van 1,5 à 2 cm breed en leg ze op een schotel, met het snijvlak naar boven. Serveer met stokbrood en sla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Week de gelatine in koud water.

  3. Maak 3 sneden ham fijn met een hakker of staafmixer en meng er de Boursin onder.

  4. Verwarm 1/4 dl water en het halve bouillonblokje en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen, maar niet opstijven.

  5. Klop intussen de slagroom stijf.

  6. Meng de bouillon met het mengsel van ham en Boursin en schep er de geklopte room onder.

  7. Plaats de mousse in de koelkast en laat opstijven gedurende 1 à 2 u.

  8. Voor de groentevulling:
  9. Pel de tomaat (dat gaat gemakkelijk als u ze 10 tellen in kokend water dompelt) en verwijder de pitjes.

  10. Kook de broccoli beetgaar.

  11. Hak de tomaat, de broccoliroosjes, de rode paprika, de augurken en de eieren fijn.

  12. Meng dit alles met het kaasje, 2 eetl. mayonaise en 1 eetl. fijngemalen peterselie. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

  13. Bereiding:
  14. Snij de korstjes van het brood en rol de 6 boterhammen plat met een deegrol.

  15. Beleg de sneden ham met een sneetje brood, maar laat langs de randen ± 1 cm vrij.

  16. Verdeel de hammousse over 3 boterhammetjes en de groentemousse over de 3 andere.

  17. Rol de hamsneden strak op en zet afgedekt weg in de koelkast.

  18. Afwerking:
  19. (de dag zelf)

  20. Snij de uiteinden van de hamrolletjes weg, zodat u een effen snijvlak bekomt. Verdeel de hamrolletjes in schijven van 1,5 à 2 cm breed en leg ze op een schotel, met het snijvlak naar boven. Serveer met stokbrood en sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 22.5 g
Eiwit 22.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië Wijn Domaine des Aspras `Terre Nature' A.C. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal