- Bewaar

- Bewaar
Hamspiraaltjes met verrassende vulling
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië Wijn Domaine des Aspras `Terre Nature' A.C. Côtes de Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Week de gelatine in koud water.
-
Maak 3 sneden ham fijn met een hakker of staafmixer en meng er de Boursin onder.
-
Verwarm 1/4 dl water en het halve bouillonblokje en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen, maar niet opstijven.
-
Klop intussen de slagroom stijf.
-
Meng de bouillon met het mengsel van ham en Boursin en schep er de geklopte room onder.
-
Plaats de mousse in de koelkast en laat opstijven gedurende 1 à 2 u.
-
Voor de groentevulling:
-
Pel de tomaat (dat gaat gemakkelijk als u ze 10 tellen in kokend water dompelt) en verwijder de pitjes.
-
Kook de broccoli beetgaar.
-
Hak de tomaat, de broccoliroosjes, de rode paprika, de augurken en de eieren fijn.
-
Meng dit alles met het kaasje, 2 eetl. mayonaise en 1 eetl. fijngemalen peterselie. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Snij de korstjes van het brood en rol de 6 boterhammen plat met een deegrol.
-
Beleg de sneden ham met een sneetje brood, maar laat langs de randen ± 1 cm vrij.
-
Verdeel de hammousse over 3 boterhammetjes en de groentemousse over de 3 andere.
-
Rol de hamsneden strak op en zet afgedekt weg in de koelkast.
-
Afwerking:
-
(de dag zelf)
-
Snij de uiteinden van de hamrolletjes weg, zodat u een effen snijvlak bekomt. Verdeel de hamrolletjes in schijven van 1,5 à 2 cm breed en leg ze op een schotel, met het snijvlak naar boven. Serveer met stokbrood en sla.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië Wijn Domaine des Aspras `Terre Nature' A.C. Côtes de Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Week de gelatine in koud water.
-
Maak 3 sneden ham fijn met een hakker of staafmixer en meng er de Boursin onder.
-
Verwarm 1/4 dl water en het halve bouillonblokje en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen, maar niet opstijven.
-
Klop intussen de slagroom stijf.
-
Meng de bouillon met het mengsel van ham en Boursin en schep er de geklopte room onder.
-
Plaats de mousse in de koelkast en laat opstijven gedurende 1 à 2 u.
-
Voor de groentevulling:
-
Pel de tomaat (dat gaat gemakkelijk als u ze 10 tellen in kokend water dompelt) en verwijder de pitjes.
-
Kook de broccoli beetgaar.
-
Hak de tomaat, de broccoliroosjes, de rode paprika, de augurken en de eieren fijn.
-
Meng dit alles met het kaasje, 2 eetl. mayonaise en 1 eetl. fijngemalen peterselie. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
-
Bereiding:
-
Snij de korstjes van het brood en rol de 6 boterhammen plat met een deegrol.
-
Beleg de sneden ham met een sneetje brood, maar laat langs de randen ± 1 cm vrij.
-
Verdeel de hammousse over 3 boterhammetjes en de groentemousse over de 3 andere.
-
Rol de hamsneden strak op en zet afgedekt weg in de koelkast.
-
Afwerking:
-
(de dag zelf)
-
Snij de uiteinden van de hamrolletjes weg, zodat u een effen snijvlak bekomt. Verdeel de hamrolletjes in schijven van 1,5 à 2 cm breed en leg ze op een schotel, met het snijvlak naar boven. Serveer met stokbrood en sla.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Grigio Tiepolo D.O.C. Friuli-Grave - Italië Wijn Domaine des Aspras `Terre Nature' A.C. Côtes de Provence