Hindesteak met groentetorentje
Hindesteak met groentetorentje

Hindesteak met groentetorentje

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 29.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in ringen van ± 1/2 cm.

  4. Snij het wit van de prei en een deel van het groen in fijne reepjes van 4 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de zonnebloemolie in een kookpot.

  7. Voeg de diepgevroren pompoen toe en laat op een zacht vuur onafgedekt gaar stoven. Roer regelmatig om.

  8. Pureer de pompoen. Voeg de room toe en laat drogen op het vuur tot alle vocht verdampt is. Kruid met de gember, peper en zout.

  9. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  10. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan. Voeg het witloof toe, bestrooi met de suiker en schep om. Laat ± 5 min. kleuren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Smeer 4 inox ringen in met 1/2 eetl. boter en leg ze op een bakplaat die u ingesmeerd hebt met 1/2 eetl. boter. Verdeel het witloof over de bodem van elke ring. Leg er de pompoenpuree bovenop en strijk het bovenvlak effen.

  12. Plaats de groentetorentjes 20 min. in de oven.

  13. Pel intussen de knoflookteentjes en snij in 2. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en laat de knoflookhelften even bakken met het snijvlak naar beneden. Haal uit de pan.

  14. Leg het vlees in de pan en bak 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met rozemarijn, peper en zout.

  15. Zet het vuur lager en laat 5 à 7 min. bakken aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm in de oven.

  16. Maak de braadresten los met de kalfsfond en porto en laat op een hevig vuur tot 1/3 inkoken. Bind de saus met instantsausbinder.

  17. Frituur de prei op het laatste moment op 175 °C.

  18. Afwerking:
  19. Zet de groentetorentjes op de borden en schuif de inox ring naar boven met een spatel. Werk af met de gefrituurde prei.

  20. Snij het vlees in schuine sneden, schik op de borden en lepel er wat saus over. Dien de rest van de saus apart op. Serveer met aardappelnootjes.

Tip

Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren hindesteaks gedeeltelijk ontdooien.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in ringen van ± 1/2 cm.

  4. Snij het wit van de prei en een deel van het groen in fijne reepjes van 4 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de zonnebloemolie in een kookpot.

  7. Voeg de diepgevroren pompoen toe en laat op een zacht vuur onafgedekt gaar stoven. Roer regelmatig om.

  8. Pureer de pompoen. Voeg de room toe en laat drogen op het vuur tot alle vocht verdampt is. Kruid met de gember, peper en zout.

  9. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  10. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan. Voeg het witloof toe, bestrooi met de suiker en schep om. Laat ± 5 min. kleuren. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Smeer 4 inox ringen in met 1/2 eetl. boter en leg ze op een bakplaat die u ingesmeerd hebt met 1/2 eetl. boter. Verdeel het witloof over de bodem van elke ring. Leg er de pompoenpuree bovenop en strijk het bovenvlak effen.

  12. Plaats de groentetorentjes 20 min. in de oven.

  13. Pel intussen de knoflookteentjes en snij in 2. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en laat de knoflookhelften even bakken met het snijvlak naar beneden. Haal uit de pan.

  14. Leg het vlees in de pan en bak 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met rozemarijn, peper en zout.

  15. Zet het vuur lager en laat 5 à 7 min. bakken aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm in de oven.

  16. Maak de braadresten los met de kalfsfond en porto en laat op een hevig vuur tot 1/3 inkoken. Bind de saus met instantsausbinder.

  17. Frituur de prei op het laatste moment op 175 °C.

  18. Afwerking:
  19. Zet de groentetorentjes op de borden en schuif de inox ring naar boven met een spatel. Werk af met de gefrituurde prei.

  20. Snij het vlees in schuine sneden, schik op de borden en lepel er wat saus over. Dien de rest van de saus apart op. Serveer met aardappelnootjes.

Tip

Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren hindesteaks gedeeltelijk ontdooien.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 29.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dama de Toro | Tempranillo - Barrel Aged | D.O. Toro | Spanje Wijn Réserve des Lauriers | A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal