Huisgemaakte limoncello
Huisgemaakte limoncello

Huisgemaakte limoncello

1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de citroenen onder koud water en wrijf ze goed droog.

  4. Schil met een dunschiller de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Bereiding:
  6. Doe de citroenschillen in een grote glazen fl es/bokaal en vul aan met de alcohol en 1 dl water. Laat 12 dagen trekken op een donkere plaats met constante temperatuur.

  7. Breng 1/2 L water aan de kook samen met de suiker en laat 10 min. doorkoken.

  8. Voeg de alcohol met de citroenschillen toe. Haal van het vuur en laat nog 1 à 2 min. trekken.

  9. Giet het mengsel door een zeef en laat afkoelen.

  10. Giet de limoncello in een glazen fl es en bewaar in de diepvries.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de citroenen onder koud water en wrijf ze goed droog.

  4. Schil met een dunschiller de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Bereiding:
  6. Doe de citroenschillen in een grote glazen fl es/bokaal en vul aan met de alcohol en 1 dl water. Laat 12 dagen trekken op een donkere plaats met constante temperatuur.

  7. Breng 1/2 L water aan de kook samen met de suiker en laat 10 min. doorkoken.

  8. Voeg de alcohol met de citroenschillen toe. Haal van het vuur en laat nog 1 à 2 min. trekken.

  9. Giet het mengsel door een zeef en laat afkoelen.

  10. Giet de limoncello in een glazen fl es en bewaar in de diepvries.

Bekijk het recept digitaal