Huisgemaakte visburger met kappertjesyoghurt
Huisgemaakte visburger met kappertjesyoghurt

Huisgemaakte visburger met kappertjesyoghurt

45 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 33.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Kook 2 eieren 10 min. hard. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze.

  4. Snij intussen de augurken in blokjes van 1/2 cm.

  5. Hak de halve rode ui en de kappertjes fijn.

  6. Snij de ongeschilde halve komkommer met een dunschiller in brede slierten, tot aan de zaadlijsten.

  7. Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.

  8. Snij elk Romeins slahart in de lengte in 4 repen.

  9. Snipper de peterselie fijn.

  10. Snij de vis in stukken en mix samen met 3 eieren tot een gladde massa. Roer er het paneermeel en de peterselie onder en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en meng samen met de blokjes augurk, de rode ui en de kappertjes onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  14. Rol 4 gelijke balletjes van het visbeslag en plet met uw handpalm tot een burger. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de visburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  15. Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en leg telkens enkele slierten komkommer op de onderste helft. Schik er 1 visburger op en lepel er de yoghurt over. Leg er 2 schijfjes tomaat en 2 repen Romeinse sla op. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Kook 2 eieren 10 min. hard. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze.

  4. Snij intussen de augurken in blokjes van 1/2 cm.

  5. Hak de halve rode ui en de kappertjes fijn.

  6. Snij de ongeschilde halve komkommer met een dunschiller in brede slierten, tot aan de zaadlijsten.

  7. Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.

  8. Snij elk Romeins slahart in de lengte in 4 repen.

  9. Snipper de peterselie fijn.

  10. Snij de vis in stukken en mix samen met 3 eieren tot een gladde massa. Roer er het paneermeel en de peterselie onder en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en meng samen met de blokjes augurk, de rode ui en de kappertjes onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  14. Rol 4 gelijke balletjes van het visbeslag en plet met uw handpalm tot een burger. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de visburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  15. Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en leg telkens enkele slierten komkommer op de onderste helft. Schik er 1 visburger op en lepel er de yoghurt over. Leg er 2 schijfjes tomaat en 2 repen Romeinse sla op. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 42.3 g
Eiwit 33.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. La Cala - Sella e Mosca - Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal