- Bewaar

- Bewaar
IJstorentje met aardbeien
Onze drankensuggesties
Wijn Clairette de Die Prestige Zeer aromatisch dankzij de muscat-druif. Zoete en fijne schuimwijn. In tegenstelling tot andere schuimwijnen `brut' en `crémant' is Clairette de Die ideaal om de maaltijd te beëindigen bij allerlei soorten dessert. Ook geschikt als borreltje tussen twee gangen van een feestmaaltijd.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (15 min. + 10 min. in de oven)
-
Rasp de citroenschil. Hak de pistachenoten grof.
-
Maak de koekjes: meng de boter samen met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een gladde massa. Roer er de geraspte citroenschil door. Meng er de (niet-geklopte) eiwitten onder en zeef er de bloem bij. Strooi er een snuifje zout over en roer opnieuw tot een glad mengsel.
-
Bekleed een bakplaat met een vel aluminiumfolie en strijk goed in met boter.
-
Schep 4 x 1 eetl. koekjesdeeg op de bakplaat en strijk ze met de bolle kant van een lepel mooi gelijkmatig uit tot cirkels van 7 cm doorsnede. Voorzie genoeg ruimte tussen de deegcirkels want ze lopen nog wat uit tijdens het bakken. Maak ook 4 koekjes met een doorsnede van 4 cm met 4 x 1 halve eetl. deeg. De rest van het deeg vormt u naar wens. Zo geeft u uw ijstorentjes bij de afwerking een creatieve toets.
-
Bak de koekjes gedurende ± 10 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Hou ze in de gaten want ze verbranden snel. Haal ze, zodra de randjes bruin worden, met een spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
-
Maak de aardbeiencoulis: pureer 500 g aardbeien in de keukenrobot of met de mixer. Voeg er naar smaak wat citroensap en poedersuiker aan toe en zet koel weg.
-
Snij de rest van de aardbeien (hou er 4 opzij voor de versiering) in kleine blokjes en meng ze, samen met de helft van de bosbessen en de rode besjes, onder de verse kaas. Voeg naar smaak wat poedersuiker toe en zet koel weg.
-
Op het moment zelf
-
Giet op elk dessertbord een spiegel aardbeiencoulis. Schep 2 eetl. van het aardbei-kaasmengsel in het midden van elk bord, leg hierop een groot koekje met daarbovenop 1 eetl. van het kaasmengsel en eindig met een kleiner koekje.
-
Schep 4 bollen vanilleroomijs en rol ze door de grofgehakte pistachenoten. Schik op elk torentje 1 bol en werk af met een volledige aardbei.
-
Afwerking:
-
Strooi nog enkele bosbesjes en rode besjes in de coulis en dien op.
Onze drankensuggesties
Wijn Clairette de Die Prestige Zeer aromatisch dankzij de muscat-druif. Zoete en fijne schuimwijn. In tegenstelling tot andere schuimwijnen `brut' en `crémant' is Clairette de Die ideaal om de maaltijd te beëindigen bij allerlei soorten dessert. Ook geschikt als borreltje tussen twee gangen van een feestmaaltijd.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (15 min. + 10 min. in de oven)
-
Rasp de citroenschil. Hak de pistachenoten grof.
-
Maak de koekjes: meng de boter samen met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een gladde massa. Roer er de geraspte citroenschil door. Meng er de (niet-geklopte) eiwitten onder en zeef er de bloem bij. Strooi er een snuifje zout over en roer opnieuw tot een glad mengsel.
-
Bekleed een bakplaat met een vel aluminiumfolie en strijk goed in met boter.
-
Schep 4 x 1 eetl. koekjesdeeg op de bakplaat en strijk ze met de bolle kant van een lepel mooi gelijkmatig uit tot cirkels van 7 cm doorsnede. Voorzie genoeg ruimte tussen de deegcirkels want ze lopen nog wat uit tijdens het bakken. Maak ook 4 koekjes met een doorsnede van 4 cm met 4 x 1 halve eetl. deeg. De rest van het deeg vormt u naar wens. Zo geeft u uw ijstorentjes bij de afwerking een creatieve toets.
-
Bak de koekjes gedurende ± 10 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Hou ze in de gaten want ze verbranden snel. Haal ze, zodra de randjes bruin worden, met een spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
-
Maak de aardbeiencoulis: pureer 500 g aardbeien in de keukenrobot of met de mixer. Voeg er naar smaak wat citroensap en poedersuiker aan toe en zet koel weg.
-
Snij de rest van de aardbeien (hou er 4 opzij voor de versiering) in kleine blokjes en meng ze, samen met de helft van de bosbessen en de rode besjes, onder de verse kaas. Voeg naar smaak wat poedersuiker toe en zet koel weg.
-
Op het moment zelf
-
Giet op elk dessertbord een spiegel aardbeiencoulis. Schep 2 eetl. van het aardbei-kaasmengsel in het midden van elk bord, leg hierop een groot koekje met daarbovenop 1 eetl. van het kaasmengsel en eindig met een kleiner koekje.
-
Schep 4 bollen vanilleroomijs en rol ze door de grofgehakte pistachenoten. Schik op elk torentje 1 bol en werk af met een volledige aardbei.
-
Afwerking:
-
Strooi nog enkele bosbesjes en rode besjes in de coulis en dien op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Clairette de Die Prestige Zeer aromatisch dankzij de muscat-druif. Zoete en fijne schuimwijn. In tegenstelling tot andere schuimwijnen `brut' en `crémant' is Clairette de Die ideaal om de maaltijd te beëindigen bij allerlei soorten dessert. Ook geschikt als borreltje tussen twee gangen van een feestmaaltijd.