- Bewaar

- Bewaar
Kaastaart met appel en Bretoense koekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 1 u. in de oven + afkoelen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de citroen in 2. Rasp de schil (niet het wit) van de ene helft en pers de andere helft. Schil de appel en snij in stukjes van 1 cm.
-
Meng de verse kaas met de eieren, de bloem, het citroensap en de zeste, de room, de rozijnen en de appel. Hou een beetje rietsuiker apart en meng de rest onder het kaasmengsel.
-
Verkruimel de koekjes (bv. met een deegroller over een plastic zakje). Smelt boter in een pannetje en meng met de rest van de suiker en de verkruimelde koekjes.
-
Leg een vel bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm en 4 cm hoog) en bedek met het koekjesmengsel. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Giet er het kaasmengsel over en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. en bak nog 45 min. Bedek eventueel met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt. Ze is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Laat daarna volledig afkoelen in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 1 u. in de oven + afkoelen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de citroen in 2. Rasp de schil (niet het wit) van de ene helft en pers de andere helft. Schil de appel en snij in stukjes van 1 cm.
-
Meng de verse kaas met de eieren, de bloem, het citroensap en de zeste, de room, de rozijnen en de appel. Hou een beetje rietsuiker apart en meng de rest onder het kaasmengsel.
-
Verkruimel de koekjes (bv. met een deegroller over een plastic zakje). Smelt boter in een pannetje en meng met de rest van de suiker en de verkruimelde koekjes.
-
Leg een vel bakpapier in een taartvorm (Ø 24 cm en 4 cm hoog) en bedek met het koekjesmengsel. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Giet er het kaasmengsel over en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. en bak nog 45 min. Bedek eventueel met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt. Ze is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Laat daarna volledig afkoelen in de koelkast.