- Bewaar

- Bewaar
Kampkip met bloemkool en gebakken aardappelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in licht gezouten water gedurende ± 35 min. Giet af en zet opzij.
-
Snij de bloemkolen in roosjes en de kerstomaatjes in 2.
-
Snipper de uien en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Snij de kipfilets in 2, dep droog en bak langs elke kant ± 3 min. goudbruin in 1 dl olijfolie in een grote pan. Kruid met 3 eetl. paprikapoeder en voeg ± 5 dl water toe. Laat verder gaar worden op een zacht vuur.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kruid met 1 eetl. paprikapoeder en de dragon. Overgiet met de room en 1 L water. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Dek af en laat 15 min. sudderen.
-
Voeg de kerstomaten en de uitgelekte maïs toe en laat alles opwarmen. Kruid met peper en zout. Bind de saus eventueel lichtjes met instantsausbinder.
-
Verhit de boter en de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie.
-
Afwerking:
-
Geef de groentjes en de gebakken aardappelen bij de kipfilets.
- Je kan het overschot gekookte aardappelen gebruiken van de dag voordien. - Je kan de aardappelen vooraf bakken en op het moment zelf opwarmen in een braadslede in de oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in licht gezouten water gedurende ± 35 min. Giet af en zet opzij.
-
Snij de bloemkolen in roosjes en de kerstomaatjes in 2.
-
Snipper de uien en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Snij de kipfilets in 2, dep droog en bak langs elke kant ± 3 min. goudbruin in 1 dl olijfolie in een grote pan. Kruid met 3 eetl. paprikapoeder en voeg ± 5 dl water toe. Laat verder gaar worden op een zacht vuur.
-
Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kruid met 1 eetl. paprikapoeder en de dragon. Overgiet met de room en 1 L water. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Dek af en laat 15 min. sudderen.
-
Voeg de kerstomaten en de uitgelekte maïs toe en laat alles opwarmen. Kruid met peper en zout. Bind de saus eventueel lichtjes met instantsausbinder.
-
Verhit de boter en de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie.
-
Afwerking:
-
Geef de groentjes en de gebakken aardappelen bij de kipfilets.
- Je kan het overschot gekookte aardappelen gebruiken van de dag voordien. - Je kan de aardappelen vooraf bakken en op het moment zelf opwarmen in een braadslede in de oven.