Kippenballetjes in tomatensaus met stoemp van ijsbergsla
Kippenballetjes in tomatensaus met stoemp van ijsbergsla

Kippenballetjes in tomatensaus met stoemp van ijsbergsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 62.2 g
Suiker 19 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 39.8 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Scheur de ijsbergsla in reepjes.

  5. Snij de courgette en de wortelen in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak de ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de blokjes wortel en courgette toe en laat nog 5 min. bakken.

  10. Voeg de passata en de Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten.

  14. Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus en laat nog 15 min. garen.

  15. Plet intussen de aardappelen tot een puree en meng er de melk, 1 eetl. boter, peper, zout en nootmuskaat onder. Roer er ook de reepjes ijsbergsla onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Scheur de ijsbergsla in reepjes.

  5. Snij de courgette en de wortelen in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak de ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de blokjes wortel en courgette toe en laat nog 5 min. bakken.

  10. Voeg de passata en de Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten.

  14. Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus en laat nog 15 min. garen.

  15. Plet intussen de aardappelen tot een puree en meng er de melk, 1 eetl. boter, peper, zout en nootmuskaat onder. Roer er ook de reepjes ijsbergsla onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 645 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 62.2 g
Suiker 19 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 39.8 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn La Rosaline Grenache-Syrah Rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal