- Bewaar

- Bewaar
Kippenballetjes in tomatensaus met stoemp van ijsbergsla
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn La Rosaline Grenache-Syrah Rosé I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Scheur de ijsbergsla in reepjes.
-
Snij de courgette en de wortelen in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes wortel en courgette toe en laat nog 5 min. bakken.
-
Voeg de passata en de Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus en laat nog 15 min. garen.
-
Plet intussen de aardappelen tot een puree en meng er de melk, 1 eetl. boter, peper, zout en nootmuskaat onder. Roer er ook de reepjes ijsbergsla onder.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn La Rosaline Grenache-Syrah Rosé I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Scheur de ijsbergsla in reepjes.
-
Snij de courgette en de wortelen in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak de ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de blokjes wortel en courgette toe en laat nog 5 min. bakken.
-
Voeg de passata en de Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus en laat nog 15 min. garen.
-
Plet intussen de aardappelen tot een puree en meng er de melk, 1 eetl. boter, peper, zout en nootmuskaat onder. Roer er ook de reepjes ijsbergsla onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn La Rosaline Grenache-Syrah Rosé I.G.P. Pays d'Oc