- Bewaar

- Bewaar
Knolselderballetjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak het dipsausje: plet de kappertjes en meng met de zure room.
-
Kruid met peper en zout. Laat rusten in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
-
Pers de citroen en giet de helft van het sap in een kom water.
-
Schil de knolselder. Snij 350 g in grove blokjes. Leg ze meteen in de kom met citroenwater.
-
Rasp 150 g knolselder fijn en voeg de rest van het citroensap toe.
-
Bereiding:
-
Kook of stoom de blokjes knolselder in 10 à 12 min. gaar. Giet goed af en plet fijn met een pureestamper.
-
Meng de geraspte knolselder met de gepureerde knolselder.
-
Voeg de bloem en het ei toe aan deze bereiding. Kruid met peper en zout en roer goed dooreen. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast gedurende ± 10 min.
-
Rol met natte handen balletjes van de knolselderpuree (Ø 2,5 cm). Rol ze door het kruidenpaneermeel.
-
Verhit 4 mm zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Bak de gepaneerde balletjes mooi bruin in 10 min.
-
Afwerking:
-
Serveer de knolselderballetjes met de kappertjesdipsaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak het dipsausje: plet de kappertjes en meng met de zure room.
-
Kruid met peper en zout. Laat rusten in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
-
Pers de citroen en giet de helft van het sap in een kom water.
-
Schil de knolselder. Snij 350 g in grove blokjes. Leg ze meteen in de kom met citroenwater.
-
Rasp 150 g knolselder fijn en voeg de rest van het citroensap toe.
-
Bereiding:
-
Kook of stoom de blokjes knolselder in 10 à 12 min. gaar. Giet goed af en plet fijn met een pureestamper.
-
Meng de geraspte knolselder met de gepureerde knolselder.
-
Voeg de bloem en het ei toe aan deze bereiding. Kruid met peper en zout en roer goed dooreen. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast gedurende ± 10 min.
-
Rol met natte handen balletjes van de knolselderpuree (Ø 2,5 cm). Rol ze door het kruidenpaneermeel.
-
Verhit 4 mm zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Bak de gepaneerde balletjes mooi bruin in 10 min.
-
Afwerking:
-
Serveer de knolselderballetjes met de kappertjesdipsaus.