Komkommerhapjes in 3 smaken
Komkommerhapjes in 3 smaken

Komkommerhapjes in 3 smaken

25 min.
Aperitiefhapje
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij met een dunschiller of mandoline 4 lange slierten van de ongeschilde komkommer.

  3. Schraap de zaadlijsten uit 1/3 ongeschilde komkommer met een lepel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  4. Snipper 4 sprietjes bieslook fijn en meng samen met de olijfolie en de balsamicoazijn onder de stukjes komkommer. Kruid met peper en zout.

  5. Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snipper de olijven heel fijn. Prak de feta en meng onder de olijven.

  7. Bereiding:
  8. Snij het sneetje carpaccio in de lengte midden door. Kruid met peper en zout en leg op 2 komkommer slierten. Verdeel er de rucola en de kaasschilfers over en rol op.

  9. Verdeel de olijvenfeta over 2 komkommerslierten en rol op. Strik rond elk rolletje een sprietje bieslook.

  10. Verdeel de komkommerstukjes over de toastjes en bestrooi met de garnalen. Snij 1 sprietje bieslook in 2 en leg op de toastjes.

Tip

Voedingswaarde per persoon Hapjes met vlees: Energie 20 kcal - Eiwitten 2,2 g - Vetten 0,8 g - Koolhydraten 0,8 g Hapjes met zeevruchten: Energie 55 kcal - Eiwitten 4,6 g - Vetten 2,4 g - Koolhydraten 3,5 g Veggiehapjes: Energie 43 kcal - Eiwitten 2,4 g - Vetten 3,3 g - Koolhydraten 1,0 g

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij met een dunschiller of mandoline 4 lange slierten van de ongeschilde komkommer.

  3. Schraap de zaadlijsten uit 1/3 ongeschilde komkommer met een lepel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  4. Snipper 4 sprietjes bieslook fijn en meng samen met de olijfolie en de balsamicoazijn onder de stukjes komkommer. Kruid met peper en zout.

  5. Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snipper de olijven heel fijn. Prak de feta en meng onder de olijven.

  7. Bereiding:
  8. Snij het sneetje carpaccio in de lengte midden door. Kruid met peper en zout en leg op 2 komkommer slierten. Verdeel er de rucola en de kaasschilfers over en rol op.

  9. Verdeel de olijvenfeta over 2 komkommerslierten en rol op. Strik rond elk rolletje een sprietje bieslook.

  10. Verdeel de komkommerstukjes over de toastjes en bestrooi met de garnalen. Snij 1 sprietje bieslook in 2 en leg op de toastjes.

Tip

Voedingswaarde per persoon Hapjes met vlees: Energie 20 kcal - Eiwitten 2,2 g - Vetten 0,8 g - Koolhydraten 0,8 g Hapjes met zeevruchten: Energie 55 kcal - Eiwitten 4,6 g - Vetten 2,4 g - Koolhydraten 3,5 g Veggiehapjes: Energie 43 kcal - Eiwitten 2,4 g - Vetten 3,3 g - Koolhydraten 1,0 g

Bekijk het recept digitaal