- Bewaar

- Bewaar
Komkommerhapjes in 3 smaken
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij met een dunschiller of mandoline 4 lange slierten van de ongeschilde komkommer.
-
Schraap de zaadlijsten uit 1/3 ongeschilde komkommer met een lepel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
-
Snipper 4 sprietjes bieslook fijn en meng samen met de olijfolie en de balsamicoazijn onder de stukjes komkommer. Kruid met peper en zout.
-
Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de olijven heel fijn. Prak de feta en meng onder de olijven.
-
Bereiding:
-
Snij het sneetje carpaccio in de lengte midden door. Kruid met peper en zout en leg op 2 komkommer slierten. Verdeel er de rucola en de kaasschilfers over en rol op.
-
Verdeel de olijvenfeta over 2 komkommerslierten en rol op. Strik rond elk rolletje een sprietje bieslook.
-
Verdeel de komkommerstukjes over de toastjes en bestrooi met de garnalen. Snij 1 sprietje bieslook in 2 en leg op de toastjes.
Voedingswaarde per persoon Hapjes met vlees: Energie 20 kcal - Eiwitten 2,2 g - Vetten 0,8 g - Koolhydraten 0,8 g Hapjes met zeevruchten: Energie 55 kcal - Eiwitten 4,6 g - Vetten 2,4 g - Koolhydraten 3,5 g Veggiehapjes: Energie 43 kcal - Eiwitten 2,4 g - Vetten 3,3 g - Koolhydraten 1,0 g
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij met een dunschiller of mandoline 4 lange slierten van de ongeschilde komkommer.
-
Schraap de zaadlijsten uit 1/3 ongeschilde komkommer met een lepel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
-
Snipper 4 sprietjes bieslook fijn en meng samen met de olijfolie en de balsamicoazijn onder de stukjes komkommer. Kruid met peper en zout.
-
Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de olijven heel fijn. Prak de feta en meng onder de olijven.
-
Bereiding:
-
Snij het sneetje carpaccio in de lengte midden door. Kruid met peper en zout en leg op 2 komkommer slierten. Verdeel er de rucola en de kaasschilfers over en rol op.
-
Verdeel de olijvenfeta over 2 komkommerslierten en rol op. Strik rond elk rolletje een sprietje bieslook.
-
Verdeel de komkommerstukjes over de toastjes en bestrooi met de garnalen. Snij 1 sprietje bieslook in 2 en leg op de toastjes.
Voedingswaarde per persoon Hapjes met vlees: Energie 20 kcal - Eiwitten 2,2 g - Vetten 0,8 g - Koolhydraten 0,8 g Hapjes met zeevruchten: Energie 55 kcal - Eiwitten 4,6 g - Vetten 2,4 g - Koolhydraten 3,5 g Veggiehapjes: Energie 43 kcal - Eiwitten 2,4 g - Vetten 3,3 g - Koolhydraten 1,0 g