- Bewaar

- Bewaar
Konijn met mosterd en butternutpuree
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Besmeer de stukken konijn met de mosterd en wentel ze door de bloem.
-
Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de stukken pompoen en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de wortels van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de uien, de tijm, de balsamicoazijn en de laurierblaadjes toe. Overgiet met de kippenbouillon en giet er het bier voorzichtig en langs de rand van de kookpot bij. Laat 1 u. 30 min. afgedekt sudderen op een matig vuur. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal, samen met het takje rozemarijn en het fijngesnipperde knoflook. Besprenkel met de olijfolie en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder het takje rozemarijn en pureer de pompoenblokjes. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier de borden met blaadjes waterkers of eventueel preischeuten.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Besmeer de stukken konijn met de mosterd en wentel ze door de bloem.
-
Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de stukken pompoen en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de wortels van de waterkers.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de uien, de tijm, de balsamicoazijn en de laurierblaadjes toe. Overgiet met de kippenbouillon en giet er het bier voorzichtig en langs de rand van de kookpot bij. Laat 1 u. 30 min. afgedekt sudderen op een matig vuur. Kruid eventueel met peper en zout.
-
Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
-
Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal, samen met het takje rozemarijn en het fijngesnipperde knoflook. Besprenkel met de olijfolie en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder het takje rozemarijn en pureer de pompoenblokjes. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier de borden met blaadjes waterkers of eventueel preischeuten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje