Konijn met mosterd en butternutpuree
Konijn met mosterd en butternutpuree

Konijn met mosterd en butternutpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 750 kcal
Vet 47.8 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 57.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Besmeer de stukken konijn met de mosterd en wentel ze door de bloem.

  6. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de stukken pompoen en snij in gelijke blokjes.

  7. Snij de wortels van de waterkers.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de uien, de tijm, de balsamicoazijn en de laurierblaadjes toe. Overgiet met de kippenbouillon en giet er het bier voorzichtig en langs de rand van de kookpot bij. Laat 1 u. 30 min. afgedekt sudderen op een matig vuur. Kruid eventueel met peper en zout.

  11. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  12. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal, samen met het takje rozemarijn en het fijngesnipperde knoflook. Besprenkel met de olijfolie en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verwijder het takje rozemarijn en pureer de pompoenblokjes. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Versier de borden met blaadjes waterkers of eventueel preischeuten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Besmeer de stukken konijn met de mosterd en wentel ze door de bloem.

  6. Snij de butternutpompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de stukken pompoen en snij in gelijke blokjes.

  7. Snij de wortels van de waterkers.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de uien, de tijm, de balsamicoazijn en de laurierblaadjes toe. Overgiet met de kippenbouillon en giet er het bier voorzichtig en langs de rand van de kookpot bij. Laat 1 u. 30 min. afgedekt sudderen op een matig vuur. Kruid eventueel met peper en zout.

  11. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  12. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal, samen met het takje rozemarijn en het fijngesnipperde knoflook. Besprenkel met de olijfolie en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verwijder het takje rozemarijn en pureer de pompoenblokjes. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Versier de borden met blaadjes waterkers of eventueel preischeuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 750 kcal
Vet 47.8 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 57.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Campo Viejo Reserva D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal