- Bewaar

- Bewaar
Kruidige fetabrochette met Griekse pasta en avocadodressing
Onze drankensuggesties
Wijn Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.)
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Snij intussen de feta in 12 gelijke stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 12 gelijke stukken.
-
Snij de ongeschilde courgettes en de aubergines met een dunschiller of mandoline in 12 dunne brede repen.
-
Snij de rode ui in 4 en maak de partjes los. Snij de takjes rozemarijn in 12 stukjes van 2 cm lang.
-
Wikkel 1 stukje feta en een stukje rozemarijn in een reepje courgette. Wikkel er dan een reepje aubergine rond. Maak zo nog 11 fetapakketjes.
-
Steek 3 fetapakketjes afwisselend met 3 stukjes paprika en 3 stukjes rode ui op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes. Bestrijk ze met de olijfolie met chilipeper.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snipper de halve sjalot en het knoflook fijn. Mix fijn met de avocado, 1 dl water, 1 eetl. olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
-
Bak de fetabrochettes 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Serveer met de Griekse pasta en de avocadodressing.
Onze drankensuggesties
Wijn Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.)
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Snij intussen de feta in 12 gelijke stukken.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 12 gelijke stukken.
-
Snij de ongeschilde courgettes en de aubergines met een dunschiller of mandoline in 12 dunne brede repen.
-
Snij de rode ui in 4 en maak de partjes los. Snij de takjes rozemarijn in 12 stukjes van 2 cm lang.
-
Wikkel 1 stukje feta en een stukje rozemarijn in een reepje courgette. Wikkel er dan een reepje aubergine rond. Maak zo nog 11 fetapakketjes.
-
Steek 3 fetapakketjes afwisselend met 3 stukjes paprika en 3 stukjes rode ui op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes. Bestrijk ze met de olijfolie met chilipeper.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snipper de halve sjalot en het knoflook fijn. Mix fijn met de avocado, 1 dl water, 1 eetl. olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
-
Bak de fetabrochettes 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Serveer met de Griekse pasta en de avocadodressing.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Tavel A.O.P.