Kruidige fetabrochette met Griekse pasta en avocadodressing
Kruidige fetabrochette met Griekse pasta en avocadodressing

Kruidige fetabrochette met Griekse pasta en avocadodressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 69.8 g
Suiker 17.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 22.2 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.)
  3. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  4. Snij intussen de feta in 12 gelijke stukken.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 12 gelijke stukken.

  6. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergines met een dunschiller of mandoline in 12 dunne brede repen.

  7. Snij de rode ui in 4 en maak de partjes los. Snij de takjes rozemarijn in 12 stukjes van 2 cm lang.

  8. Wikkel 1 stukje feta en een stukje rozemarijn in een reepje courgette. Wikkel er dan een reepje aubergine rond. Maak zo nog 11 fetapakketjes.

  9. Steek 3 fetapakketjes afwisselend met 3 stukjes paprika en 3 stukjes rode ui op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes. Bestrijk ze met de olijfolie met chilipeper.

  10. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snipper de halve sjalot en het knoflook fijn. Mix fijn met de avocado, 1 dl water, 1 eetl. olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  11. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  12. Bak de fetabrochettes 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Serveer met de Griekse pasta en de avocadodressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.)
  3. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  4. Snij intussen de feta in 12 gelijke stukken.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 12 gelijke stukken.

  6. Snij de ongeschilde courgettes en de aubergines met een dunschiller of mandoline in 12 dunne brede repen.

  7. Snij de rode ui in 4 en maak de partjes los. Snij de takjes rozemarijn in 12 stukjes van 2 cm lang.

  8. Wikkel 1 stukje feta en een stukje rozemarijn in een reepje courgette. Wikkel er dan een reepje aubergine rond. Maak zo nog 11 fetapakketjes.

  9. Steek 3 fetapakketjes afwisselend met 3 stukjes paprika en 3 stukjes rode ui op een brochettestokje. Maak zo nog 3 brochettes. Bestrijk ze met de olijfolie met chilipeper.

  10. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snipper de halve sjalot en het knoflook fijn. Mix fijn met de avocado, 1 dl water, 1 eetl. olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  11. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  12. Bak de fetabrochettes 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Serveer met de Griekse pasta en de avocadodressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 69.8 g
Suiker 17.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 22.2 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal