- Bewaar

- Bewaar
Laagjescake met stroopwafels en banketbakkersroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak 50 g pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Breek 150 g ministroopwafels in stukjes.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Zeef 320 g bloem samen met het bakpoeder.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Klop 250 g boter zacht met de mixer en meng er 250 g suiker, 5 eidooiers en het zout onder.
-
Klop de eiwitten stijf en meng de helft onder het botermengsel. Meng er de gezeefde bloem met het bakpoeder onder.
-
Schep er de rest van de eiwitten en de stukjes wafel en pecannoot onder.
-
Bestrijk een springvorm (Ø ± 20 cm) met 1 eetl. boter en bestrooi lichtjes met 1 eetl. bloem. Giet er het beslag in. Bak 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen. Haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
-
Maak intussen de banketbakkersroom: meng een scheutje melk met 100 g suiker, het puddingpoeder en 2 eidooiers.
-
Breng de rest van de melk aan de kook in een kookpot. Giet een beetje warme melk bij het suikermengsel en meng door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan de kookpot met de warme melk en roer goed. Verwarm al roerend tot u een gebonden mengsel hebt (laat niet koken).
-
Giet de banketbakkersroom over een bakplaat. Dek af en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.
-
Klop de room stijf. Breek enkele pecannoten in stukjes voor de afwerking.
-
Afwerking:
-
Snij de cake horizontaal in 3 gelijke schijven. Besmeer de onderste en de middelste schijf bovenaan met een laagje banketbakkersroom. Werk de bovenste schijf af met de opgeklopte room, de rest van de banketbakkersroom, enkele wafeltjes en de stukjes pecannoot.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak 50 g pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Breek 150 g ministroopwafels in stukjes.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Zeef 320 g bloem samen met het bakpoeder.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Klop 250 g boter zacht met de mixer en meng er 250 g suiker, 5 eidooiers en het zout onder.
-
Klop de eiwitten stijf en meng de helft onder het botermengsel. Meng er de gezeefde bloem met het bakpoeder onder.
-
Schep er de rest van de eiwitten en de stukjes wafel en pecannoot onder.
-
Bestrijk een springvorm (Ø ± 20 cm) met 1 eetl. boter en bestrooi lichtjes met 1 eetl. bloem. Giet er het beslag in. Bak 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen. Haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
-
Maak intussen de banketbakkersroom: meng een scheutje melk met 100 g suiker, het puddingpoeder en 2 eidooiers.
-
Breng de rest van de melk aan de kook in een kookpot. Giet een beetje warme melk bij het suikermengsel en meng door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan de kookpot met de warme melk en roer goed. Verwarm al roerend tot u een gebonden mengsel hebt (laat niet koken).
-
Giet de banketbakkersroom over een bakplaat. Dek af en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.
-
Klop de room stijf. Breek enkele pecannoten in stukjes voor de afwerking.
-
Afwerking:
-
Snij de cake horizontaal in 3 gelijke schijven. Besmeer de onderste en de middelste schijf bovenaan met een laagje banketbakkersroom. Werk de bovenste schijf af met de opgeklopte room, de rest van de banketbakkersroom, enkele wafeltjes en de stukjes pecannoot.