- Bewaar

- Bewaar
Lieveheersbeestjes-cake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
STAP 1
-
CAKE MET RODE FRUITSTIPPEN
-
Onze cake krijgt straks mooie stippen. Net als een lieveheersbeestje. Eerst wel de pit uit de kersen halen. Straks bijt je nog een tand stuk!
-
Haal de pit uit de kersen. Pas op, er komt veel sap uit het fruit. Met een schort aan word je niet vuil.
-
Hak de macadamianoten fijn. Kleine tip: doe ze in een plastic zakje en rol er met een deegrol over. Veel leuker dan kersen ontpitten, toch?
-
STAP 2
-
BEESTIG LEKKER
-
Dit wordt een topcake … áls je de stappen volgt, natuurlijk! Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 180 °C.
-
Neem een bakplaat in de vorm van een rechthoek (20 x 30 cm) en leg er een vel bakpapier over.
-
Breek de eieren boven een mengkom. Voeg de suiker en het vanillearoma toe. Meng alles goed met de kloppers van een mixer tot je een moes hebt.
-
Meng de bloem met het bakpoeder. Giet het door een zeef, over de eiermengeling.
-
Meng de yoghurt onder het deeg.
-
Verdeel het deeg over de bakplaat. Strooi er de macadamianoten over. Duw de kersen zachtjes in het deeg.
-
STAP 3
-
DE CAKE VLIEGT DE OVEN IN
-
En dat ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat je hulpkok checken of de cake klaar is. Als je er met een mes in steekt en het komt er droog uit, dan is het goed.
-
Je hulpkok mag de cake losmaken van de bakplaat. Laat afkoelen op een rooster.
-
Jij zorgt voor de afwerking. Strooi de bloemsuiker over de cake. Zo lekkerrrrrr!
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
STAP 1
-
CAKE MET RODE FRUITSTIPPEN
-
Onze cake krijgt straks mooie stippen. Net als een lieveheersbeestje. Eerst wel de pit uit de kersen halen. Straks bijt je nog een tand stuk!
-
Haal de pit uit de kersen. Pas op, er komt veel sap uit het fruit. Met een schort aan word je niet vuil.
-
Hak de macadamianoten fijn. Kleine tip: doe ze in een plastic zakje en rol er met een deegrol over. Veel leuker dan kersen ontpitten, toch?
-
STAP 2
-
BEESTIG LEKKER
-
Dit wordt een topcake … áls je de stappen volgt, natuurlijk! Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 180 °C.
-
Neem een bakplaat in de vorm van een rechthoek (20 x 30 cm) en leg er een vel bakpapier over.
-
Breek de eieren boven een mengkom. Voeg de suiker en het vanillearoma toe. Meng alles goed met de kloppers van een mixer tot je een moes hebt.
-
Meng de bloem met het bakpoeder. Giet het door een zeef, over de eiermengeling.
-
Meng de yoghurt onder het deeg.
-
Verdeel het deeg over de bakplaat. Strooi er de macadamianoten over. Duw de kersen zachtjes in het deeg.
-
STAP 3
-
DE CAKE VLIEGT DE OVEN IN
-
En dat ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat je hulpkok checken of de cake klaar is. Als je er met een mes in steekt en het komt er droog uit, dan is het goed.
-
Je hulpkok mag de cake losmaken van de bakplaat. Laat afkoelen op een rooster.
-
Jij zorgt voor de afwerking. Strooi de bloemsuiker over de cake. Zo lekkerrrrrr!