Lieveheersbeestjes-cake
Lieveheersbeestjes-cake

Lieveheersbeestjes-cake

Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 23.8 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 6 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. STAP 1
  3. CAKE MET RODE FRUITSTIPPEN
  4. Onze cake krijgt straks mooie stippen. Net als een lieveheersbeestje. Eerst wel de pit uit de kersen halen. Straks bijt je nog een tand stuk!

  5. Haal de pit uit de kersen. Pas op, er komt veel sap uit het fruit. Met een schort aan word je niet vuil.

  6. Hak de macadamianoten fijn. Kleine tip: doe ze in een plastic zakje en rol er met een deegrol over. Veel leuker dan kersen ontpitten, toch?

  7. STAP 2
  8. BEESTIG LEKKER
  9. Dit wordt een topcake … áls je de stappen volgt, natuurlijk! Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 180 °C.

  10. Neem een bakplaat in de vorm van een rechthoek (20 x 30 cm) en leg er een vel bakpapier over.

  11. Breek de eieren boven een mengkom. Voeg de suiker en het vanillearoma toe. Meng alles goed met de kloppers van een mixer tot je een moes hebt.

  12. Meng de bloem met het bakpoeder. Giet het door een zeef, over de eiermengeling.

  13. Meng de yoghurt onder het deeg.

  14. Verdeel het deeg over de bakplaat. Strooi er de macadamianoten over. Duw de kersen zachtjes in het deeg.

  15. STAP 3
  16. DE CAKE VLIEGT DE OVEN IN
  17. En dat ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat je hulpkok checken of de cake klaar is. Als je er met een mes in steekt en het komt er droog uit, dan is het goed.

  18. Je hulpkok mag de cake losmaken van de bakplaat. Laat afkoelen op een rooster.

  19. Jij zorgt voor de afwerking. Strooi de bloemsuiker over de cake. Zo lekkerrrrrr!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. STAP 1
  3. CAKE MET RODE FRUITSTIPPEN
  4. Onze cake krijgt straks mooie stippen. Net als een lieveheersbeestje. Eerst wel de pit uit de kersen halen. Straks bijt je nog een tand stuk!

  5. Haal de pit uit de kersen. Pas op, er komt veel sap uit het fruit. Met een schort aan word je niet vuil.

  6. Hak de macadamianoten fijn. Kleine tip: doe ze in een plastic zakje en rol er met een deegrol over. Veel leuker dan kersen ontpitten, toch?

  7. STAP 2
  8. BEESTIG LEKKER
  9. Dit wordt een topcake … áls je de stappen volgt, natuurlijk! Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 180 °C.

  10. Neem een bakplaat in de vorm van een rechthoek (20 x 30 cm) en leg er een vel bakpapier over.

  11. Breek de eieren boven een mengkom. Voeg de suiker en het vanillearoma toe. Meng alles goed met de kloppers van een mixer tot je een moes hebt.

  12. Meng de bloem met het bakpoeder. Giet het door een zeef, over de eiermengeling.

  13. Meng de yoghurt onder het deeg.

  14. Verdeel het deeg over de bakplaat. Strooi er de macadamianoten over. Duw de kersen zachtjes in het deeg.

  15. STAP 3
  16. DE CAKE VLIEGT DE OVEN IN
  17. En dat ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat je hulpkok checken of de cake klaar is. Als je er met een mes in steekt en het komt er droog uit, dan is het goed.

  18. Je hulpkok mag de cake losmaken van de bakplaat. Laat afkoelen op een rooster.

  19. Jij zorgt voor de afwerking. Strooi de bloemsuiker over de cake. Zo lekkerrrrrr!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 1 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 23.8 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 6 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal