- Bewaar

- Bewaar
Linzensalade met pompoenblokjes
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Snij de harde geitenkaas in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Spoel de linzen onder koud water. Kook ze 5 min. in 6 dl water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof 1 fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de gekookte linzen toe. Meng goed, giet er water bij tot ze onder staan en voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 30 min. sudderen. Giet af, laat uitlekken en zet opzij.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rest van de sjalotten. Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met peper en zout. Meng goed en stoof 8 min. al roerend (ze mogen nog een beetje krokant zijn).
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Maak de vinaigrette: mix de walnotenolie met de azijn, de mosterd, de verse geitenkaas, peper en zout.
-
Doe de linzen in een grote slakom. Meng er voorzichtig de pompoenblokjes, de blokjes geitenkaas, de gebakken spekblokjes, de fijngesnipperde peterselie en de vinaigrette onder. Kruid eventueel nog met peper en zout. Zet koel weg.
-
Kook de eieren 5,5 min. zacht in kokend water. Laat afkoelen in ijskoud water en pel ze.
-
Afwerking:
-
Verdeel de veldsla over de borden en leg er in het midden de linzensalade bovenop.
-
Maak een kuiltje in de linzensalade en leg er 1 zachtgekookt ei in. Maak een inkeping in de eieren, zodat het eigeel er uitloopt.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Snij de harde geitenkaas in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Spoel de linzen onder koud water. Kook ze 5 min. in 6 dl water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof 1 fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de gekookte linzen toe. Meng goed, giet er water bij tot ze onder staan en voeg het bouillonblokje toe. Dek af en laat 30 min. sudderen. Giet af, laat uitlekken en zet opzij.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rest van de sjalotten. Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met peper en zout. Meng goed en stoof 8 min. al roerend (ze mogen nog een beetje krokant zijn).
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Maak de vinaigrette: mix de walnotenolie met de azijn, de mosterd, de verse geitenkaas, peper en zout.
-
Doe de linzen in een grote slakom. Meng er voorzichtig de pompoenblokjes, de blokjes geitenkaas, de gebakken spekblokjes, de fijngesnipperde peterselie en de vinaigrette onder. Kruid eventueel nog met peper en zout. Zet koel weg.
-
Kook de eieren 5,5 min. zacht in kokend water. Laat afkoelen in ijskoud water en pel ze.
-
Afwerking:
-
Verdeel de veldsla over de borden en leg er in het midden de linzensalade bovenop.
-
Maak een kuiltje in de linzensalade en leg er 1 zachtgekookt ei in. Maak een inkeping in de eieren, zodat het eigeel er uitloopt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro - Marche - Italië