- Bewaar

- Bewaar
Mangoglaasje met kalkoen en witloof
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de gember in stukjes.
-
Trek 12 blaadjes van de witloofstronken en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snij in fijne reepjes. Besprenkel de reepjes met het limoensap.
-
Snij de kalkoen in hapklare blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijn gesnipperde knoflook 2 min. samen met de stukjes gember en de limoenzeste.
-
Voeg de mangoblokjes toe en laat 5 min. stoven.
-
Verhit intussen 1,5 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenblokjes ± 6 min. aan alle kanten tot ze goed gebakken zijn. Kruid goed met de kippenkruiden, peper en zout.
-
Schep de mango in een hoge maatbeker of een blender. Mix fijn en kruid met peper en zout.
-
Verdeel wat mangosaus over de bodem van 12 glaasjes en leg er de reepjes witloof bovenop. Verdeel er de blokjes kalkoen over. Steek een blaadje witloof in elk glaasje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de gember in stukjes.
-
Trek 12 blaadjes van de witloofstronken en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snij in fijne reepjes. Besprenkel de reepjes met het limoensap.
-
Snij de kalkoen in hapklare blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijn gesnipperde knoflook 2 min. samen met de stukjes gember en de limoenzeste.
-
Voeg de mangoblokjes toe en laat 5 min. stoven.
-
Verhit intussen 1,5 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenblokjes ± 6 min. aan alle kanten tot ze goed gebakken zijn. Kruid goed met de kippenkruiden, peper en zout.
-
Schep de mango in een hoge maatbeker of een blender. Mix fijn en kruid met peper en zout.
-
Verdeel wat mangosaus over de bodem van 12 glaasjes en leg er de reepjes witloof bovenop. Verdeel er de blokjes kalkoen over. Steek een blaadje witloof in elk glaasje.