Mangoglaasje met kalkoen en witloof
Mangoglaasje met kalkoen en witloof

Mangoglaasje met kalkoen en witloof

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 2.4 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij de gember in stukjes.

  7. Trek 12 blaadjes van de witloofstronken en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snij in fijne reepjes. Besprenkel de reepjes met het limoensap.

  8. Snij de kalkoen in hapklare blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijn gesnipperde knoflook 2 min. samen met de stukjes gember en de limoenzeste.

  11. Voeg de mangoblokjes toe en laat 5 min. stoven.

  12. Verhit intussen 1,5 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenblokjes ± 6 min. aan alle kanten tot ze goed gebakken zijn. Kruid goed met de kippenkruiden, peper en zout.

  13. Schep de mango in een hoge maatbeker of een blender. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  14. Verdeel wat mangosaus over de bodem van 12 glaasjes en leg er de reepjes witloof bovenop. Verdeel er de blokjes kalkoen over. Steek een blaadje witloof in elk glaasje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij de gember in stukjes.

  7. Trek 12 blaadjes van de witloofstronken en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snij in fijne reepjes. Besprenkel de reepjes met het limoensap.

  8. Snij de kalkoen in hapklare blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijn gesnipperde knoflook 2 min. samen met de stukjes gember en de limoenzeste.

  11. Voeg de mangoblokjes toe en laat 5 min. stoven.

  12. Verhit intussen 1,5 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalkoenenblokjes ± 6 min. aan alle kanten tot ze goed gebakken zijn. Kruid goed met de kippenkruiden, peper en zout.

  13. Schep de mango in een hoge maatbeker of een blender. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  14. Verdeel wat mangosaus over de bodem van 12 glaasjes en leg er de reepjes witloof bovenop. Verdeel er de blokjes kalkoen over. Steek een blaadje witloof in elk glaasje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 2.4 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 9 g

Bekijk het recept digitaal