- Bewaar

- Bewaar
Mangomousse met pistachekruimeltjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango's en haal de pit eruit. Snij 1 mango in kleine blokjes. Mix de andere mango.
-
Mix de pistachenootjes fijn (hou enkele hele nootjes apart voor de afwerking). Voeg het sap van 1 limoen en de rietsuikersiroop toe. Mix tot een kruimelige pasta.
-
Meng het sap van 1 limoen met de rietsuiker en het appelsap.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm het appel-limoenmengsel tot de rietsuiker gesmolten is. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door tot ze oplossen. Laat het mengsel stijf worden.
-
Klop ondertussen de room en eiwitten stijf.
-
Meng de plattekaas met de fijngemixte mango, de mangoblokjes en het appel-limoenmengsel. Schep er voorzichtig de stijfgeklopte room en eiwitten onder. Verdeel over de glaasjes en zet minstens 2 u in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Verdeel het pistachemengsel over de mangomousse en werk af met een pistachenootje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango's en haal de pit eruit. Snij 1 mango in kleine blokjes. Mix de andere mango.
-
Mix de pistachenootjes fijn (hou enkele hele nootjes apart voor de afwerking). Voeg het sap van 1 limoen en de rietsuikersiroop toe. Mix tot een kruimelige pasta.
-
Meng het sap van 1 limoen met de rietsuiker en het appelsap.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm het appel-limoenmengsel tot de rietsuiker gesmolten is. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door tot ze oplossen. Laat het mengsel stijf worden.
-
Klop ondertussen de room en eiwitten stijf.
-
Meng de plattekaas met de fijngemixte mango, de mangoblokjes en het appel-limoenmengsel. Schep er voorzichtig de stijfgeklopte room en eiwitten onder. Verdeel over de glaasjes en zet minstens 2 u in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Verdeel het pistachemengsel over de mangomousse en werk af met een pistachenootje.