Mangomousse met pistachekruimeltjes
Mangomousse met pistachekruimeltjes

Mangomousse met pistachekruimeltjes

25 min.
Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 147 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de mango's en haal de pit eruit. Snij 1 mango in kleine blokjes. Mix de andere mango.

  3. Mix de pistachenootjes fijn (hou enkele hele nootjes apart voor de afwerking). Voeg het sap van 1 limoen en de rietsuikersiroop toe. Mix tot een kruimelige pasta.

  4. Meng het sap van 1 limoen met de rietsuiker en het appelsap.

  5. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm het appel-limoenmengsel tot de rietsuiker gesmolten is. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door tot ze oplossen. Laat het mengsel stijf worden.

  8. Klop ondertussen de room en eiwitten stijf.

  9. Meng de plattekaas met de fijngemixte mango, de mangoblokjes en het appel-limoenmengsel. Schep er voorzichtig de stijfgeklopte room en eiwitten onder. Verdeel over de glaasjes en zet minstens 2 u in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het pistachemengsel over de mangomousse en werk af met een pistachenootje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de mango's en haal de pit eruit. Snij 1 mango in kleine blokjes. Mix de andere mango.

  3. Mix de pistachenootjes fijn (hou enkele hele nootjes apart voor de afwerking). Voeg het sap van 1 limoen en de rietsuikersiroop toe. Mix tot een kruimelige pasta.

  4. Meng het sap van 1 limoen met de rietsuiker en het appelsap.

  5. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm het appel-limoenmengsel tot de rietsuiker gesmolten is. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door tot ze oplossen. Laat het mengsel stijf worden.

  8. Klop ondertussen de room en eiwitten stijf.

  9. Meng de plattekaas met de fijngemixte mango, de mangoblokjes en het appel-limoenmengsel. Schep er voorzichtig de stijfgeklopte room en eiwitten onder. Verdeel over de glaasjes en zet minstens 2 u in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel het pistachemengsel over de mangomousse en werk af met een pistachenootje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 147 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal