Mexicaanse wraps met minuutsteak
Mexicaanse wraps met minuutsteak

Mexicaanse wraps met minuutsteak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 591 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 52.8 g
Suiker 13.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 43.5 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de paprikareepjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  5. Pers de halve limoen.

  6. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en besprenkel met het limoensap.

  7. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  8. Snipper de koriander fijn.

  9. Ontpit de tomaat en snij in blokjes van 1 cm.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en laat 3 à 4 min. bakken.

  12. Voeg vervolgens de fajitasaus en de maïs toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid eventueel met peper en zout.

  13. Maak intussen de guacamole: plet het vruchtvlees van de avocado en kruid met zout, peper en de koriander (hou een beetje opzij voor de afwerking). Besprenkel eventueel met een paar druppels limoensap. Meng er de tomatenblokjes onder.

  14. Smelt de boter in een pan en bak de steaks 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in reepjes.

  15. Verwarm de wraps (instructies: zie verpakking) en besmeer ze met de guacamole. Leg er de gestoofde groenten, de ijsbergsla, het vlees en de rest van de koriander op. Rol de wraps op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de paprikareepjes oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  5. Pers de halve limoen.

  6. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en besprenkel met het limoensap.

  7. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  8. Snipper de koriander fijn.

  9. Ontpit de tomaat en snij in blokjes van 1 cm.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en laat 3 à 4 min. bakken.

  12. Voeg vervolgens de fajitasaus en de maïs toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid eventueel met peper en zout.

  13. Maak intussen de guacamole: plet het vruchtvlees van de avocado en kruid met zout, peper en de koriander (hou een beetje opzij voor de afwerking). Besprenkel eventueel met een paar druppels limoensap. Meng er de tomatenblokjes onder.

  14. Smelt de boter in een pan en bak de steaks 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in reepjes.

  15. Verwarm de wraps (instructies: zie verpakking) en besmeer ze met de guacamole. Leg er de gestoofde groenten, de ijsbergsla, het vlees en de rest van de koriander op. Rol de wraps op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 591 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 52.8 g
Suiker 13.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 43.5 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau

Bekijk het recept digitaal