Minisoezen
Minisoezen

Minisoezen

20 min.
Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 97 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 6.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kerstomaatjes in kleine stukjes.

  3. Meng de krab of surimi met de mayonaise, de cayennepeper, het kerriepoeder en de kerstomaatjes.

  4. Bereiding:
  5. Vooraf
  6. Smelt de boter met 1 dl water in een kookpot en roer er de bloem door. Laat al roerend 1 à 2 min. bakken tot het deeg een bolletje vormt.

  7. Neem de kookpot van het vuur en voeg één na één de eieren toe. Klop tot een gladde massa.

  8. Maak met een spuitzak minisoezen op een beboterde ovenplaat en schuif gedurende 15 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Laat nog even rusten in een uitgeschakelde oven, zodat de soezen niet invallen.

  9. Laat volledig afkoelen en snij er de hoedjes af, zodat u ze kan vullen. Bewaar in de koelkast.

  10. Op het moment zelf
  11. Vul de helft van de soesjes met 1 koffiel. Crème de Chaumes of Crème de brie en duw er een rivierkreeftje bovenop. Garneer met een takje dille. In de andere helft soezen schept u 1 à 2 koffiel. van het krab- of surimimengsel. Werk af met een basilicumblaadje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kerstomaatjes in kleine stukjes.

  3. Meng de krab of surimi met de mayonaise, de cayennepeper, het kerriepoeder en de kerstomaatjes.

  4. Bereiding:
  5. Vooraf
  6. Smelt de boter met 1 dl water in een kookpot en roer er de bloem door. Laat al roerend 1 à 2 min. bakken tot het deeg een bolletje vormt.

  7. Neem de kookpot van het vuur en voeg één na één de eieren toe. Klop tot een gladde massa.

  8. Maak met een spuitzak minisoezen op een beboterde ovenplaat en schuif gedurende 15 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven. Laat nog even rusten in een uitgeschakelde oven, zodat de soezen niet invallen.

  9. Laat volledig afkoelen en snij er de hoedjes af, zodat u ze kan vullen. Bewaar in de koelkast.

  10. Op het moment zelf
  11. Vul de helft van de soesjes met 1 koffiel. Crème de Chaumes of Crème de brie en duw er een rivierkreeftje bovenop. Garneer met een takje dille. In de andere helft soezen schept u 1 à 2 koffiel. van het krab- of surimimengsel. Werk af met een basilicumblaadje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 97 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 6.3 g

Bekijk het recept digitaal