Moelleux van witte chocolade
Moelleux van witte chocolade

Moelleux van witte chocolade

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 65.6 g
Eiwit 10.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (20 min. + minstens 1 u. in de koelkast)
  3. Smelt de witte chocolade en 100 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Neem van het vuur.

  4. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  5. Klop de suiker en de eidooiers op tot een witte, schuimige massa (tot ruban kloppen). Meng voorzichtig onder de gesmolten chocolade.

  6. Zeef 120 g bloem boven het chocolademengsel en meng goed.

  7. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Schep in een spuitzak en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.

  8. Op het moment zelf (25 min.)
  9. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi er 1 koffiel. bloem over. Bestrijk 6 inoxringen met 1 koffiel. boter en bestrooi lichtjes met 1 koffiel. bloem. Zet de ringen op het bakpapier en vul voor 2/3 met het chocolademengsel. Breek de pure chocolade in 6 gelijke stukjes en steek 1 stukje chocolade in het midden van elke moelleux. Bak 12 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Halveer intussen de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.

  12. Haal de inoxringen uit de oven en verdeel ze over de borden. Snij de gebakjes los van de rand met een scherp mes en verwijder de ringen.

  13. Afwerking:
  14. Lepel een beetje passievrucht op elke moelleux en bestrooi met de granaatappelpitjes

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Enkele uren vooraf (20 min. + minstens 1 u. in de koelkast)
  3. Smelt de witte chocolade en 100 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Neem van het vuur.

  4. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  5. Klop de suiker en de eidooiers op tot een witte, schuimige massa (tot ruban kloppen). Meng voorzichtig onder de gesmolten chocolade.

  6. Zeef 120 g bloem boven het chocolademengsel en meng goed.

  7. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Schep in een spuitzak en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.

  8. Op het moment zelf (25 min.)
  9. Verwarm de oven voor op 210 °C.

  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi er 1 koffiel. bloem over. Bestrijk 6 inoxringen met 1 koffiel. boter en bestrooi lichtjes met 1 koffiel. bloem. Zet de ringen op het bakpapier en vul voor 2/3 met het chocolademengsel. Breek de pure chocolade in 6 gelijke stukjes en steek 1 stukje chocolade in het midden van elke moelleux. Bak 12 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Halveer intussen de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.

  12. Haal de inoxringen uit de oven en verdeel ze over de borden. Snij de gebakjes los van de rand met een scherp mes en verwijder de ringen.

  13. Afwerking:
  14. Lepel een beetje passievrucht op elke moelleux en bestrooi met de granaatappelpitjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 624 kcal
Vet 35.6 g
Koolhydraat 65.6 g
Eiwit 10.5 g

Bekijk het recept digitaal