- Bewaar

- Bewaar
Moelleux van witte chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (20 min. + minstens 1 u. in de koelkast)
-
Smelt de witte chocolade en 100 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Neem van het vuur.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Klop de suiker en de eidooiers op tot een witte, schuimige massa (tot ruban kloppen). Meng voorzichtig onder de gesmolten chocolade.
-
Zeef 120 g bloem boven het chocolademengsel en meng goed.
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Schep in een spuitzak en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
-
Op het moment zelf (25 min.)
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi er 1 koffiel. bloem over. Bestrijk 6 inoxringen met 1 koffiel. boter en bestrooi lichtjes met 1 koffiel. bloem. Zet de ringen op het bakpapier en vul voor 2/3 met het chocolademengsel. Breek de pure chocolade in 6 gelijke stukjes en steek 1 stukje chocolade in het midden van elke moelleux. Bak 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Halveer intussen de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.
-
Haal de inoxringen uit de oven en verdeel ze over de borden. Snij de gebakjes los van de rand met een scherp mes en verwijder de ringen.
-
Afwerking:
-
Lepel een beetje passievrucht op elke moelleux en bestrooi met de granaatappelpitjes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (20 min. + minstens 1 u. in de koelkast)
-
Smelt de witte chocolade en 100 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Neem van het vuur.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Klop de suiker en de eidooiers op tot een witte, schuimige massa (tot ruban kloppen). Meng voorzichtig onder de gesmolten chocolade.
-
Zeef 120 g bloem boven het chocolademengsel en meng goed.
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Schep in een spuitzak en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
-
Op het moment zelf (25 min.)
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi er 1 koffiel. bloem over. Bestrijk 6 inoxringen met 1 koffiel. boter en bestrooi lichtjes met 1 koffiel. bloem. Zet de ringen op het bakpapier en vul voor 2/3 met het chocolademengsel. Breek de pure chocolade in 6 gelijke stukjes en steek 1 stukje chocolade in het midden van elke moelleux. Bak 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Halveer intussen de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.
-
Haal de inoxringen uit de oven en verdeel ze over de borden. Snij de gebakjes los van de rand met een scherp mes en verwijder de ringen.
-
Afwerking:
-
Lepel een beetje passievrucht op elke moelleux en bestrooi met de granaatappelpitjes