Ninjawok met kip en mango
Ninjawok met kip en mango

Ninjawok met kip en mango

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 74.3 g
Suiker 15.6 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 37.7 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de wortelen. Rasp ze in dunne sliertjes.

  4. Snij de rode paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukjes binnenin. Snij het rode vruchtvlees daarna in lange reepjes.

  5. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.

  6. Pel het teentje knoflook en pers het uit. Je hulpkok mag de sjalotten heel fijn snipperen.

  7. Haal nu je ninjazwaard maar boven en maak blokjes van de mango. Verdeel de mango eerst in 2 helften. Dat doe je door met een mes langs beide kanten van de pit te snijden. Wees heel voorzichtig of vraag het gewoon aan je hulpkok.

  8. Snij met je mesje rechte lijnen in het vruchtvlees van elke mangohelft. Dat mag zowel horizontaal als verticaal, zodat je een rooster krijgt. Niet te hevig, want je mag de schil niet doorklieven.

  9. Duw nu de onderkant van elke helft naar boven, zodat de blokjes omhoog staan en het lijkt alsof de mango stekels heeft zoals een egel. Maak met je handen of je mesje de blokjes mango los.

  10. Ook de kipfilets mogen wat kleiner, want dat wokt beter. Snij ze dus in dunne reepjes.

  11. Bereiding:
  12. Jouw job zit erop. Alle ingrediënten zijn klaar voor jouw persoonlijke wok-chef: mama-san of papa-san.

  13. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de reepjes kip tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal ze uit de wok en zet opzij.

  14. Doe de sesamolie in de wok en roerbak de sjalotten en het knoflook enkele minuten. Voeg de sliertjes wortel en de reepjes paprika toe en giet er de sojasaus en een scheutje water over. Laat 6 à 8 min. bakken tot de groenten beetgaar zijn.

  15. Kook ondertussen de Thaise rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af in een vergiet en spoel onder koud water.

  16. Doe de reepjes kip opnieuw in de wok en voeg de rijstnoedels toe. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met zwarte peper. Roer er voorzichtig de mangoblokjes onder.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de noedelwok over 4 kommetjes en bestrooi met de ringetjes lente-ui en het sesamzaad.

  19. Zo, je oosterse maaltijd is helemaal klaar. Heb je eetstokjes in huis? Probeer het dan zo eens, dan lijkt het nog meer alsof je op reis bent in het Verre Oosten.

Tip

Wokken is een typisch oosterse baktechniek. Roerbakken wordt het ook wel eens genoemd en dat woord zegt alles. Want bij wokken bak je de ingrediënten al roerend in de pan op een hoog vuur. Dat gaat het makkelijkst als al je ingrediënten vooraf in ongeveer even grote stukken zijn gesneden. Dat is het geheim van supersnel wokken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de wortelen. Rasp ze in dunne sliertjes.

  4. Snij de rode paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte stukjes binnenin. Snij het rode vruchtvlees daarna in lange reepjes.

  5. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.

  6. Pel het teentje knoflook en pers het uit. Je hulpkok mag de sjalotten heel fijn snipperen.

  7. Haal nu je ninjazwaard maar boven en maak blokjes van de mango. Verdeel de mango eerst in 2 helften. Dat doe je door met een mes langs beide kanten van de pit te snijden. Wees heel voorzichtig of vraag het gewoon aan je hulpkok.

  8. Snij met je mesje rechte lijnen in het vruchtvlees van elke mangohelft. Dat mag zowel horizontaal als verticaal, zodat je een rooster krijgt. Niet te hevig, want je mag de schil niet doorklieven.

  9. Duw nu de onderkant van elke helft naar boven, zodat de blokjes omhoog staan en het lijkt alsof de mango stekels heeft zoals een egel. Maak met je handen of je mesje de blokjes mango los.

  10. Ook de kipfilets mogen wat kleiner, want dat wokt beter. Snij ze dus in dunne reepjes.

  11. Bereiding:
  12. Jouw job zit erop. Alle ingrediënten zijn klaar voor jouw persoonlijke wok-chef: mama-san of papa-san.

  13. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de reepjes kip tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal ze uit de wok en zet opzij.

  14. Doe de sesamolie in de wok en roerbak de sjalotten en het knoflook enkele minuten. Voeg de sliertjes wortel en de reepjes paprika toe en giet er de sojasaus en een scheutje water over. Laat 6 à 8 min. bakken tot de groenten beetgaar zijn.

  15. Kook ondertussen de Thaise rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af in een vergiet en spoel onder koud water.

  16. Doe de reepjes kip opnieuw in de wok en voeg de rijstnoedels toe. Meng alles goed onder elkaar. Kruid met zwarte peper. Roer er voorzichtig de mangoblokjes onder.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de noedelwok over 4 kommetjes en bestrooi met de ringetjes lente-ui en het sesamzaad.

  19. Zo, je oosterse maaltijd is helemaal klaar. Heb je eetstokjes in huis? Probeer het dan zo eens, dan lijkt het nog meer alsof je op reis bent in het Verre Oosten.

Tip

Wokken is een typisch oosterse baktechniek. Roerbakken wordt het ook wel eens genoemd en dat woord zegt alles. Want bij wokken bak je de ingrediënten al roerend in de pan op een hoog vuur. Dat gaat het makkelijkst als al je ingrediënten vooraf in ongeveer even grote stukken zijn gesneden. Dat is het geheim van supersnel wokken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 74.3 g
Suiker 15.6 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 37.7 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal