Panaché van chocolade- en frambozenmousse
Panaché van chocolade- en frambozenmousse

Panaché van chocolade- en frambozenmousse

35 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 29.5 g
Koolhydraat 32.7 g
Eiwit 9.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren frambozen volledig ontdooien.

  4. Maak 50 g pure chocolade fijn met een rasp of dunschiller en verdeel over de bodem van 4 glazen.

  5. Bereiding:
  6. Voor de frambozenmousse:
  7. Mix de frambozen fijn in een mengkom, samen met 1 eetl. bloemsuiker. Klop er de petit-suissekaas onder.

  8. Klop de room stijf en schep onder de frambozencrème.

  9. Klop 1 eiwit stijf en voeg al kloppend 2 eetl. bloemsuiker toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder de frambozencrème.

  10. Vul de 4 glazen tot de helft met de frambozenmousse en zet koel weg.

  11. Voor de chocolademousse:
  12. Smelt de twee soorten chocolade samen au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  13. Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Klop 2 eidooiers 1 à 2 min. onder de gesmolten chocolade.

  14. Klop de room half stijf. Meng onder het chocolademengsel tot een homogene massa.

  15. Klop 2 eiwitten stevig op. Spatel 1/3 van de eiwitten voorzichtig onder de chocolademassa. Schep er daarna ook de rest voorzichtig onder. Meng niet te lang: zo blijft de mousse lekker luchtig.

  16. Lepel de chocolademousse boven op de frambozenmousse en laat minstens 3 u. opstijven in de koelkast.

  17. Afwerking:
  18. Versier elk glas met 3 frambozen en bestrooi met bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren frambozen volledig ontdooien.

  4. Maak 50 g pure chocolade fijn met een rasp of dunschiller en verdeel over de bodem van 4 glazen.

  5. Bereiding:
  6. Voor de frambozenmousse:
  7. Mix de frambozen fijn in een mengkom, samen met 1 eetl. bloemsuiker. Klop er de petit-suissekaas onder.

  8. Klop de room stijf en schep onder de frambozencrème.

  9. Klop 1 eiwit stijf en voeg al kloppend 2 eetl. bloemsuiker toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder de frambozencrème.

  10. Vul de 4 glazen tot de helft met de frambozenmousse en zet koel weg.

  11. Voor de chocolademousse:
  12. Smelt de twee soorten chocolade samen au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  13. Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Klop 2 eidooiers 1 à 2 min. onder de gesmolten chocolade.

  14. Klop de room half stijf. Meng onder het chocolademengsel tot een homogene massa.

  15. Klop 2 eiwitten stevig op. Spatel 1/3 van de eiwitten voorzichtig onder de chocolademassa. Schep er daarna ook de rest voorzichtig onder. Meng niet te lang: zo blijft de mousse lekker luchtig.

  16. Lepel de chocolademousse boven op de frambozenmousse en laat minstens 3 u. opstijven in de koelkast.

  17. Afwerking:
  18. Versier elk glas met 3 frambozen en bestrooi met bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 29.5 g
Koolhydraat 32.7 g
Eiwit 9.9 g

Bekijk het recept digitaal