- Bewaar

- Bewaar
Panaché van chocolade- en frambozenmousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat diepgevroren frambozen volledig ontdooien.
-
Maak 50 g pure chocolade fijn met een rasp of dunschiller en verdeel over de bodem van 4 glazen.
-
Bereiding:
-
Voor de frambozenmousse:
-
Mix de frambozen fijn in een mengkom, samen met 1 eetl. bloemsuiker. Klop er de petit-suissekaas onder.
-
Klop de room stijf en schep onder de frambozencrème.
-
Klop 1 eiwit stijf en voeg al kloppend 2 eetl. bloemsuiker toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder de frambozencrème.
-
Vul de 4 glazen tot de helft met de frambozenmousse en zet koel weg.
-
Voor de chocolademousse:
-
Smelt de twee soorten chocolade samen au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Klop 2 eidooiers 1 à 2 min. onder de gesmolten chocolade.
-
Klop de room half stijf. Meng onder het chocolademengsel tot een homogene massa.
-
Klop 2 eiwitten stevig op. Spatel 1/3 van de eiwitten voorzichtig onder de chocolademassa. Schep er daarna ook de rest voorzichtig onder. Meng niet te lang: zo blijft de mousse lekker luchtig.
-
Lepel de chocolademousse boven op de frambozenmousse en laat minstens 3 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier elk glas met 3 frambozen en bestrooi met bloemsuiker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat diepgevroren frambozen volledig ontdooien.
-
Maak 50 g pure chocolade fijn met een rasp of dunschiller en verdeel over de bodem van 4 glazen.
-
Bereiding:
-
Voor de frambozenmousse:
-
Mix de frambozen fijn in een mengkom, samen met 1 eetl. bloemsuiker. Klop er de petit-suissekaas onder.
-
Klop de room stijf en schep onder de frambozencrème.
-
Klop 1 eiwit stijf en voeg al kloppend 2 eetl. bloemsuiker toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder de frambozencrème.
-
Vul de 4 glazen tot de helft met de frambozenmousse en zet koel weg.
-
Voor de chocolademousse:
-
Smelt de twee soorten chocolade samen au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Klop 2 eidooiers 1 à 2 min. onder de gesmolten chocolade.
-
Klop de room half stijf. Meng onder het chocolademengsel tot een homogene massa.
-
Klop 2 eiwitten stevig op. Spatel 1/3 van de eiwitten voorzichtig onder de chocolademassa. Schep er daarna ook de rest voorzichtig onder. Meng niet te lang: zo blijft de mousse lekker luchtig.
-
Lepel de chocolademousse boven op de frambozenmousse en laat minstens 3 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Versier elk glas met 3 frambozen en bestrooi met bloemsuiker.