- Bewaar

- Bewaar
Pissaladière
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Witbier met krieken Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Meng de bloem met het zout.
-
Meng de droge gist met 2,5 dl lauw water en laat 10 min. rusten.
-
Snipper ondertussen de uien fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet er het gistmengsel en 2 eetl. olijfolie in en meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 40 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de uien en de tijm 30 min. heel zacht op een zacht vuur.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het deeg op het bebloemde werkvlak uit tot het 1 cm dik is en leg op een bakplaat.
-
Verdeel de zachte ui over het deeg en schik er de ansjovisfilets in roostervorm op. Werk af met de olijven en kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij de pissaladière in punten en dien op bij het buffet of de lunch, of als aperitiefhapje.
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Witbier met krieken Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Meng de bloem met het zout.
-
Meng de droge gist met 2,5 dl lauw water en laat 10 min. rusten.
-
Snipper ondertussen de uien fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet er het gistmengsel en 2 eetl. olijfolie in en meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 40 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de uien en de tijm 30 min. heel zacht op een zacht vuur.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het deeg op het bebloemde werkvlak uit tot het 1 cm dik is en leg op een bakplaat.
-
Verdeel de zachte ui over het deeg en schik er de ansjovisfilets in roostervorm op. Werk af met de olijven en kruid met zwarte peper en zout.
-
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Snij de pissaladière in punten en dien op bij het buffet of de lunch, of als aperitiefhapje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Witbier met krieken Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois