Pladijsfilet en groentebrunoise met romige mierikswortel
Pladijsfilet en groentebrunoise met romige mierikswortel

Pladijsfilet en groentebrunoise met romige mierikswortel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 45.1 g
Eiwit 33.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ondooitijd + 5 min.

  4. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Roer er de quinoa onder en stoof ook glazig. Overgiet met de groentebouillon en kook gaar (kooktijd: zie verpakking).

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en laat de diepgevroren groenten 5 min. stoven. Voeg de lichte room en de mierikswortel toe. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een andere pan en bak de pladijsfilets 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Blus de pan met het citroensap en 1/2 dl water, en schraap de braadresten los.

  11. Afwerking:
  12. Giet de saus over de vis en dien op met de quinoa en de groentebrunoise met mierikswortel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ondooitijd + 5 min.

  4. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Roer er de quinoa onder en stoof ook glazig. Overgiet met de groentebouillon en kook gaar (kooktijd: zie verpakking).

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en laat de diepgevroren groenten 5 min. stoven. Voeg de lichte room en de mierikswortel toe. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een andere pan en bak de pladijsfilets 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Blus de pan met het citroensap en 1/2 dl water, en schraap de braadresten los.

  11. Afwerking:
  12. Giet de saus over de vis en dien op met de quinoa en de groentebrunoise met mierikswortel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 45.1 g
Eiwit 33.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre

Bekijk het recept digitaal