Quesadilla's met tonijn en guacamole
Quesadilla's met tonijn en guacamole

Quesadilla's met tonijn en guacamole

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 716 kcal
Vet 43.9 g
Koolhydraat 49.1 g
Eiwit 28.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  3. Verwijder de pitjes uit het rood pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in ringen.

  5. Laat de tonijn uitlekken.

  6. Snipper het knoflook, de sjalot en de koriander fijn.

  7. Snij de tapastomaten in 4, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  8. Pureer het vruchtvlees van de avocado's met een vork en meng met het limoensap.

  9. Bereiding:
  10. Meng de tonijn met de koriander, de lente-uitjes, het rood pepertje, de paprikablokjes en de emmentaler. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de mengeling over 4 maïstortilla's en bedek met de rest van de tortilla's.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak 1 quesadilla lichtbruin aan beide kanten. Herhaal voor de andere quesadilla's.

  13. Maak intussen de guacamole. Meng de gepureerde avocado met de tomatenblokjes, de sjalot en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de zelfgemaakte guacamole en de zure room.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  3. Verwijder de pitjes uit het rood pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in ringen.

  5. Laat de tonijn uitlekken.

  6. Snipper het knoflook, de sjalot en de koriander fijn.

  7. Snij de tapastomaten in 4, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  8. Pureer het vruchtvlees van de avocado's met een vork en meng met het limoensap.

  9. Bereiding:
  10. Meng de tonijn met de koriander, de lente-uitjes, het rood pepertje, de paprikablokjes en de emmentaler. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de mengeling over 4 maïstortilla's en bedek met de rest van de tortilla's.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak 1 quesadilla lichtbruin aan beide kanten. Herhaal voor de andere quesadilla's.

  13. Maak intussen de guacamole. Meng de gepureerde avocado met de tomatenblokjes, de sjalot en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de zelfgemaakte guacamole en de zure room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 716 kcal
Vet 43.9 g
Koolhydraat 49.1 g
Eiwit 28.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Reserva Rio de Los Andes Valle de Colchagua - Chili

Bekijk het recept digitaal