Rainbow Quinoa bowl met garnalen en zalm
Rainbow Quinoa bowl met garnalen en zalm

Rainbow Quinoa bowl met garnalen en zalm

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 22.9 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 24 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in halvemaantjes.

  5. Pers de limoen.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Snij de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in reepjes.

  9. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap.

  10. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.

  11. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  12. Bereiding:
  13. (25 min. + afkoelen)

  14. Kook de quinoa gaar in 4 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg nog een beetje water toe indien nodig. Laat afkoelen.

  15. Maak intussen de vinaigrette: meng de rest van het limoensap met de olijfolie, de vloeibare honing, de rode ui, peper en zout.

  16. Meng de gesneden groenten en de avocado onder de quinoa in een grote mengkom. Voeg de vinaigrette, de garnalen, de gerookte zalm en de peterselie toe.

  17. Bewaar tot de picknick koel in een afgesloten doos.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in halvemaantjes.

  5. Pers de limoen.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Snij de kerstomaten in 2.

  8. Snij de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in reepjes.

  9. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap.

  10. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.

  11. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  12. Bereiding:
  13. (25 min. + afkoelen)

  14. Kook de quinoa gaar in 4 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg nog een beetje water toe indien nodig. Laat afkoelen.

  15. Maak intussen de vinaigrette: meng de rest van het limoensap met de olijfolie, de vloeibare honing, de rode ui, peper en zout.

  16. Meng de gesneden groenten en de avocado onder de quinoa in een grote mengkom. Voeg de vinaigrette, de garnalen, de gerookte zalm en de peterselie toe.

  17. Bewaar tot de picknick koel in een afgesloten doos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 51.1 g
Suiker 22.9 g
Vezel 11.1 g
Eiwit 24 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Miguel Torres 'Las Mulas' Sauvignon Blanc Reserva D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal