Rivierkreeftjes met avocado
Rivierkreeftjes met avocado

Rivierkreeftjes met avocado

25 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 10.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de limoen.

  3. Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Schil de 2 helften.

  4. Snij de ene helft in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap en zet weg.

  5. Snij de tweede helft van de avocado in stukken en schep er de rest van het limoensap door.

  6. Voeg 1 koffiel. gesnipperd bieslook en enkele blaadjes koriander toe en mix tot een homogene massa. Roer er de zure room onder en breng op smaak met cayennepeper en zout.

  7. Kook het ei 10 min., tot het hard is. Laat afkoelen en pel. Verdeel in 8 gelijke partjes.

  8. Laat de gelatineblaadjes even weken in een kom koud water.

  9. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Snij in blokjes.

  10. Rasp de schil van de limoen tot u een mespunt limoenschil hebt.

  11. Bereiding:
  12. Bereid de paprikagelei:
  13. breng 1 dl water met 0,5 dl witte porto en de geraspte limoenschil aan de kook. Kruid met paprika, peper en zout.

  14. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatine volledig opgelost is en laat wat afkoelen.

  15. Verdeel de blokjes avocado en paprika over de glazen.

  16. Bedek met enkele kervelblaadjes en 2 stukjes ei.

  17. Schik er de rivierkreeftjes op en giet in elk glas 2 eetl. gelei. Werk af met 1 eetl. avocadoroom en enkele sprietjes bieslook.

  18. Dek de glaasjes af met plastic folie en plaats minstens 1 u in de koelkast voor u de glaasjes serveert.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de limoen.

  3. Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Schil de 2 helften.

  4. Snij de ene helft in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap en zet weg.

  5. Snij de tweede helft van de avocado in stukken en schep er de rest van het limoensap door.

  6. Voeg 1 koffiel. gesnipperd bieslook en enkele blaadjes koriander toe en mix tot een homogene massa. Roer er de zure room onder en breng op smaak met cayennepeper en zout.

  7. Kook het ei 10 min., tot het hard is. Laat afkoelen en pel. Verdeel in 8 gelijke partjes.

  8. Laat de gelatineblaadjes even weken in een kom koud water.

  9. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Snij in blokjes.

  10. Rasp de schil van de limoen tot u een mespunt limoenschil hebt.

  11. Bereiding:
  12. Bereid de paprikagelei:
  13. breng 1 dl water met 0,5 dl witte porto en de geraspte limoenschil aan de kook. Kruid met paprika, peper en zout.

  14. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatine volledig opgelost is en laat wat afkoelen.

  15. Verdeel de blokjes avocado en paprika over de glazen.

  16. Bedek met enkele kervelblaadjes en 2 stukjes ei.

  17. Schik er de rivierkreeftjes op en giet in elk glas 2 eetl. gelei. Werk af met 1 eetl. avocadoroom en enkele sprietjes bieslook.

  18. Dek de glaasjes af met plastic folie en plaats minstens 1 u in de koelkast voor u de glaasjes serveert.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 3.2 g
Eiwit 10.9 g

Bekijk het recept digitaal