- Bewaar

- Bewaar
Rivierkreeftjes met avocado
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de limoen.
-
Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Schil de 2 helften.
-
Snij de ene helft in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap en zet weg.
-
Snij de tweede helft van de avocado in stukken en schep er de rest van het limoensap door.
-
Voeg 1 koffiel. gesnipperd bieslook en enkele blaadjes koriander toe en mix tot een homogene massa. Roer er de zure room onder en breng op smaak met cayennepeper en zout.
-
Kook het ei 10 min., tot het hard is. Laat afkoelen en pel. Verdeel in 8 gelijke partjes.
-
Laat de gelatineblaadjes even weken in een kom koud water.
-
Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Snij in blokjes.
-
Rasp de schil van de limoen tot u een mespunt limoenschil hebt.
-
Bereiding:
-
Bereid de paprikagelei:
-
breng 1 dl water met 0,5 dl witte porto en de geraspte limoenschil aan de kook. Kruid met paprika, peper en zout.
-
Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatine volledig opgelost is en laat wat afkoelen.
-
Verdeel de blokjes avocado en paprika over de glazen.
-
Bedek met enkele kervelblaadjes en 2 stukjes ei.
-
Schik er de rivierkreeftjes op en giet in elk glas 2 eetl. gelei. Werk af met 1 eetl. avocadoroom en enkele sprietjes bieslook.
-
Dek de glaasjes af met plastic folie en plaats minstens 1 u in de koelkast voor u de glaasjes serveert.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de limoen.
-
Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Schil de 2 helften.
-
Snij de ene helft in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap en zet weg.
-
Snij de tweede helft van de avocado in stukken en schep er de rest van het limoensap door.
-
Voeg 1 koffiel. gesnipperd bieslook en enkele blaadjes koriander toe en mix tot een homogene massa. Roer er de zure room onder en breng op smaak met cayennepeper en zout.
-
Kook het ei 10 min., tot het hard is. Laat afkoelen en pel. Verdeel in 8 gelijke partjes.
-
Laat de gelatineblaadjes even weken in een kom koud water.
-
Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Snij in blokjes.
-
Rasp de schil van de limoen tot u een mespunt limoenschil hebt.
-
Bereiding:
-
Bereid de paprikagelei:
-
breng 1 dl water met 0,5 dl witte porto en de geraspte limoenschil aan de kook. Kruid met paprika, peper en zout.
-
Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatine volledig opgelost is en laat wat afkoelen.
-
Verdeel de blokjes avocado en paprika over de glazen.
-
Bedek met enkele kervelblaadjes en 2 stukjes ei.
-
Schik er de rivierkreeftjes op en giet in elk glas 2 eetl. gelei. Werk af met 1 eetl. avocadoroom en enkele sprietjes bieslook.
-
Dek de glaasjes af met plastic folie en plaats minstens 1 u in de koelkast voor u de glaasjes serveert.