- Bewaar

- Bewaar
Rodebietensoepje met appel en geitenkaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Snij 2 grote gestoomde rode bieten (versmarkt) in blokjes, schil 1 appel (boskoop of granny smith) en snij in blokjes.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de rode bieten toe en bak even al roerend. Voeg daarna de appelblokjes toe.
-
Voeg 1/2 L groentebouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water) toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ± 15 min. sudderen.
-
Mix de soep en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Meng ondertussen 2 eetl. verse geitenkaas met 2 eetl. zure room. Kruid met peper en zout.
-
Giet de soep in glaasjes en doe er wat van het geitenkaasmengsel op. Garneer met zwarte peper uit de molen, een streepje balsamicocrème en werk af met enkele blaadjes waterkers of wat scheuten.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Snij 2 grote gestoomde rode bieten (versmarkt) in blokjes, schil 1 appel (boskoop of granny smith) en snij in blokjes.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak 1 fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de rode bieten toe en bak even al roerend. Voeg daarna de appelblokjes toe.
-
Voeg 1/2 L groentebouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water) toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ± 15 min. sudderen.
-
Mix de soep en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Meng ondertussen 2 eetl. verse geitenkaas met 2 eetl. zure room. Kruid met peper en zout.
-
Giet de soep in glaasjes en doe er wat van het geitenkaasmengsel op. Garneer met zwarte peper uit de molen, een streepje balsamicocrème en werk af met enkele blaadjes waterkers of wat scheuten.